Redactie
Redactie Zwanger 11 jul 2019

Moeder vraagt graag jullie mening bij een kindernaam dilemma

Lieve lezers, we kregen een berichtje van een moeder die met een dilemma rondloopt rondom een kindernaam. Heel graag vraagt zij om jullie mening, zodat ze mede op basis daarvan een beslissing kan nemen. Alvast bedankt!

 

Zwanger!

We waren zwanger! Ik was helemaal in de zevende hemel. Ik voelde me goed. Had geen striae, geen kwaaltjes of rare klachten. Ondanks dat wij het geslacht niet wilden weten, was ik ervan overtuigd dat het een jongetje zou worden. Vraag me niet waarom, maar ik wist het zeker. Nu kon ik eindelijk die jongensnaam gebruiken die ik al ruim 15 jaar in mijn hoofd had. Gelukkig vond mijn man het ook een mooie naam, dus die beslissing was snel gemaakt. Een meisjesnaam was ook snel gekozen, maar daar was ik minder van overtuigd.

 

‘Mijn’ jongensnaam

In de afgelopen 15 jaar heb ik zo af en toe wel ergens een baby geboren zien worden met ‘mijn’ jongensnaam. Altijd deed het zeer, maar gelukkig was het nooit super dichtbij, zodat het voor ons lastig werd. Ik zou de eerstvolgende zijn die ging bevallen, dus niets aan de hand. Dit was onze naam! En eindelijk was die dag daar… ik mocht bevallen van het mooiste, liefste, knapste meisje van de wereld. So far, so good zou je zeggen. Dan bewaar je de jongensnaam voor eventueel een volgende zwangerschap. Maar wat nou als je schoonzus een paar maanden na je bevalt en (onbewust) jouw naam kiest?! Wat dan?

Dilemma

Inmiddels zijn we al maanden verder, maar ik maak me nog dagelijks druk over dit dilemma. Ik wil die naam al zo lang, en nog steeds. Maar op de een of andere manier is de glorie er wel vanaf. Mijn man kan zich er niet druk over maken. In het begin zei hij ‘dan hebben de neefjes dezelfde naam, gebeurt wel vaker’. Maar steeds vaker hoor ik hem andere jongensnamen opnoemen. Wie weet krijgen wij nooit een zoontje, en maak ik me druk om niets, maar ik kan het niet loslaten.
Ik ben heel benieuwd wat jullie zouden doen? Toch voor deze naam gaan of een andere kiezen?

Andere problemen rondom kindernamen:

Mijn man heeft onze baby bij het aangeven een andere kindernaam gegeven
Frans stel voor de rechter gedaagd om naam pasgeboren dochtertje
KINDER: dé app om samen met je partner tot de naam van jullie kindje te komen
Mijn vriendin heeft mijn babynaam gepikt
Reageer op artikel:
Moeder vraagt graag jullie mening bij een kindernaam dilemma
Sluiten