Redactie
Redactie Blog 21 jun 2018

Moeder blijft haar 7-jarige dochter borstvoeden

Moeder blijft haar 7-jarige dochter borstvoeden

 

Tot wanneer geef je eigenlijk borstvoeding? Dat is waarschijnlijk een vraag waar de ene moeder meer mee worstelt dan de ander. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van zoveel verschillende zaken, zoals onder andere de melkproductie, hoe het kind het oppakt, het gevoel dat je als moeder hebt bij het geven van borstvoeding, en zo nog vele andere persoonsgebonden redenen.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert kinderen borstvoeding te geven tot een jaar of 2 oud (het eerste half jaar alleen maar moedermelk, daarna gecombineerd met kunstvoeding of vaste voeding). In Nederland doet echter maar 1 op de 20 vrouwen dat.

 

Maar Denise Sumbter uit Amerika maakt deze gemiste tijd aan borstvoeding geven bij wijze van spreken in haar eentje goed. Zij geeft namelijk haar 7 jarige dochter nog steeds borstvoeding. Omdat moeder en dochter dat nou eenmaal fijn vinden. En zoonlief van 2 jaar krijgt vanzelfsprekend ook nog borstvoeding. Denise gaat hiermee door totdat de kinderen zelf aangeven dat ze dit niet meer willen.

Het is ook niet zo dat ze iedere dag op gezette tijden aan de borst gaan. Dochterlief wil soms 2 keer per dag, en soms een hele week niet. Alles kan, alles mag, niets moet. Beide partijen vinden het gewoon heerlijk ontspannend. Borstvoeding moet in dit geval ook niet als substituut voor een snackje gezien worden. Die twee zaken zijn absoluut niet met elkaar te vergelijken. “Borstvoeding is veel meer dan een snack of zin in eten of drinken, het heeft voordelen voor zowel moeder als kind”, aldus Deninse. “Als je borstvoeding geeft, geef je meteen ook immuno-voordelen, oxytocine (het gelukshormoon) en het gevoel van ‘bonding’; ofwel bewezen psychologische voordelen”.

 

Een arts die gevraagd werd hierop te reageren zegt dat het ongebruikelijk is, maar dat er medisch gezien ook niets mis mee is.

En… is het iets voor jullie?

 

Meer lezen over borstvoeding? Check dan ook de volgende artikelen:
30 weetjes over borstvoeding.
Wat je NIET moet zeggen tegen een moeder die borstvoeding geeft.

Reageer op artikel:
Moeder blijft haar 7-jarige dochter borstvoeden
Sluiten