MISSELIJK TIJDENS DE ZWANGERSCHAP GOED TEKEN

MISSELIJK TIJDENS DE ZWANGERSCHAP GOED TEKEN

BIJ AL MIJN ZWANGERSCHAPPEN WAS IK EXTREEM MISSELIJK. HET BEGON ROND 6 WEKEN EN DRIE DAGEN EN DE ERGSTE MISSELIJKHEID WAS BIJ DE JONGENS ROND EEN WEEK OF 14 OVER EN BIJ DE MEISJES DUURDE HET WAT LANGER, DAAR WAS HET PAS ROND 17 WEKEN WEER EEN BEETJE TE DOEN.

IEDEREEN DIE (HEEL) MISSELIJK WAS TIJDENS DE ZWANGERSCHAP ZAL DIT VERVELENDE, WEEIGE GEVOEL TERUG KUNNEN HALEN. DAT JE GEEN GEUREN KAN VERDRAGEN, MISSELIJK WORDT VAN JE EIGEN AUTORIJDEN EN TIJDENS HET TANDENPOETSEN DRIE KEER MOET KOKHALZEN.  HET VERSCHONEN VAN DE LUIER VAN EEN VAN DE KINDJES WAS DENK IK HET ERGSTE KLUSJE TIJDENS DEZE MISSELIJKE PERIODE EN EEN VRIENDIN VAN MIJ KON DE GEUR VAN HAAR MAN NIET VERDRAGEN, HIJ HEEFT DAAROM OOK MAANDEN OP DE LOGEERKAMER MOETEN SLAPEN.

MAAR MISSELIJK ZIJN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP HEEFT OOK VOORDELEN: VOLGENS ONDERZOEK ZOUDEN VROUWEN DIE MISSELIJK ZIJN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP MINDER KANS HEBBEN OP EEN MISKRAAM. VOLGENS DIT ONDERZOEK ZOU MISSELIJK ZIJN EN OVERGEVEN EEN BESCHERMENDE FACTOR ZIJN VOOR DE BABY. VOLGENS EEN ARTIKEL OP WWW.NRC.NLZOUDEN ZWANGEREN DIE MISSELIJK ZIJN ZELFS 50 % MINDER KANS HEBBEN OP EEN MISKRAAM EN VROUWEN DIE OOK OVERGEVEN ZELFS 80 % MINDER KANS OP EEN MISKRAAM. DE THEORIE HIERACHTER ZOU ZIJN DAT MISSELIJKHEID EEN GEVOLG ZOU ZIJN VAN EEN GEZONDE ZWANGERSCHAP, OMDAT IN DIE WEKEN HET ZWANGERSCHAPSHORMOON HCG DAN OP ZIJN PIEK ZIT.

BEN JE NIET MISSELIJK TIJDENS DE ZWANGERSCHAP HOEF JE NIET ONZEKER TE WORDEN DAT HET DAN NIET GOED ZOU GAAN, MAAR DIT ARTIKEL GAAT ALLEEN OVER WEL MISSELIJK ZIJN!

 

TIP:

 

Belangrijk is dat je genoeg slaapt. Moe zijn maakt de misselijkheid alleen maar erger; vandaar dat de meeste vrouwen aan het einde van de dag vaak last van hebben van misselijkheid. Probeer verder eens een kop gemberthee: schil en snijd een vers stuk gember en laat dit een minuut of tien trekken. Lekker is anders, maar het helpt echt. Een kwartiertje na het drinken van deze thee zal de ergste misselijkheid wegtrekken. Van deze thee mag je zoveel drinken als je wilt. Er bestaan ook gemberpillen, die je tegen de misselijkheid kunt nemen.

Is de misselijkheid echt niet te verdragen, vraag de huisarts dan of hij je iets wil voorschrijven. Er zijn bepaalde medicijnen tegen misselijkheid die je mag innemen tijdens de zwangerschap en die niet schadelijk zijn voor de baby

LEES OOK:

Wist je dat gemberthee kan helpen tegen (ochtend)misselijkheid?

Misverstanden rondom een miskraam

Reageer op artikel:
MISSELIJK TIJDENS DE ZWANGERSCHAP GOED TEKEN
Sluiten