Min en min wordt plus

Wanneer min en min plus wordt bij de karakters van kinderen

Soms zie je de aller braafste ouders met enorme draakjes van kinderen. Ik moet er altijd wel om lachen, want mijn kinderen zijn/waren nou niet echt gehoorzaam, braaf, luisterend of wat dan ook. Ze lachen me soms recht in mijn gezicht uit als ik boos word. Dan mag natuurlijk echt niet, maar het helpt ook niet dat ik zelf dan ook in de lach schiet.

Bijten, slaan en nooit luisteren

Anyway.. je hebt dus brave en nette ouders die soms kinderen krijgen die ontembaar zijn. Zo heeft mijn zoon een jongetje in de klas waarbij de ouders wel een keer per week zich moeten melden bij de juf. Hij bijt, slaat, luistert niet en wat de ouders ook doen: het wordt er niet beter op. Ik heb het oprecht te doen met die lieve vader en moeder die niet weet wat hen overkomt als de rest van de klas netjes op z’n stoeltje zit en hun zoon zijn stoel omver schopt en spuugt naar de juf.

Min en min wordt plus

Maar anders vind ik eigenlijk écht niet te doen. Van die ouders – ik heb er een aantal in mijn vriendengroep – die tijd alles deden wat God verboden heeft, de grootste mond hebben en het altijd beter weten, zeker qua opvoeding. En uitgerekend deze mensen hebben dan een paar van die modelkinderen. Kinderen die rustig in een hoekje spelen, je een handje komen geven uit zichzelf, hun speelgoed opruimen als ze klaar zijn met spelen. Hoe dat mogelijk is? Onze (gekscherende) theorie is dat min en min plus wordt. Als je twee ouders hebt met een grote waffel, dan wordt het kind heel lief en rustig.

Zonder gekheid

Even voor de duidelijkheid: alle kinderen zijn lief, maar er zit soms wel een klein verschil in de karaktertjes. Of het met genen of opvoeding te maken heeft… het zal wel een goede combinatie zijn!

 

Lees ook:

Peuterpuber

Peuterproblemen

 

 

 

Reageer op artikel:
Min en min wordt plus
Sluiten