Waarom meisjes opvoeden makkelijker is

Ik ga het hebben over het opvoeden van meisjes en jongens. Eerder is er een meisjesmoeder aan bod gekomen die vertelde waarom zij zo heel af en toe droomt van een gezin met alleen maar jongetjes (zie hier). Die zouden zogenaamd makkelijker op te voeden zijn dan meisjes.
Nou, ik ben de oprecht gelukkige moeder van alleen maar jongetjes, maar moet eerlijk bekennen dat ik me soms, heel soms, toch eens zou willen verplaatsen in een gezin met alleen maar dochters. Mag ik even?

 

Sneller zindelijk

Het is een gegeven dat meisjes sneller leren, sneller zindelijk zijn, sneller praten, sneller leren zwemmen, en dat zonder dat je er als ouder al te veel moeite voor hoeft te doen. Alleen maar omdat meisjes van nature netter zijn en geconcentreerder bezig kunnen zijn!? Waar een jongen op z’n derde vaak nog met een luier rondloopt, loopt een meisje op haar tweede al met een droog onderbroekje, veegt haar eigen billen af en wast keurig haar handjes na het wc-bezoekje. Tel uit je winst.

Billen afvegen

Duurzaamheid

En meisjes doen zo lekker lang met hun kleren. En dan heb ik het niet alleen over het feit dat een jurkje dat een maat te groot gekocht wordt nog net zo leuk staat als wanneer het 1 maat te klein is. Nee, meisjes houden hun kleren HEEL en VLEKKELOOS. Gewoon, omdat ze zuiniger en netter met hun kleren omgaan en niet met hun mooiste outfit door de modder rollen, in bomen klimmen of zich tussen hegjes door wurmen. Een jongensmoeder moet iedere 3 maanden nieuwe kleren kopen voor haar jongens, want: gat in broek, jas kwijt geraakt, knoop van blouse, et cetera, et cetera.

 

Concentratievermogen

Meisjes zijn minder snel afgeleid en kunnen zich dus beter concentreren. Ze zullen beter naar de juf luisteren en de opdrachten beter en vooral ook zelfstandig uitvoeren. Bij jongens begint je schoolperiode weer van voren af aan: zijn huiswerk is jouw huiswerk.

 

Reinheid

Meisjes houden de wc schoon, plassen ín de pot, in plaats van nèt niet in de pot. Jongens weten het te presteren dat je eigen wc er net zo uitziet en ruikt als de wc van een wegrestaurant.

 

Ogen in je achterhoofd

Bij jongens moet je 24 uur per dag alert blijven én ogen in je achterhoofd hebben, want je weet maar nooit wat ze nu weer van plan zijn. Meisjes zullen hooguit hun eigen haar afknippen, maar hebben meestal minder gevaarlijke initiatieven.

 

Moeder-dochter

En tot slot: als vrouw begrijp je een dochter beter dan een zoon, je bent per slot van rekening zelf een meisje geweest. Tjoek Tjoek- en Pieuw Pieuw-geluiden komen uit een vrouwenmond toch niet zo geloofwaardig over als uit een mannenmond. Haren borstelen van een Barbiepop daarentegen…

 

Zomaar een greep uit de verschillende opvoedperikelen rondom jongens en meisjes… Schiet er maar op! We zijn erg benieuwd naar jullie mening.

 

Bewezen: moeders krijgen inderdaad minder slaap dan vaders

Reageer op artikel:
Waarom meisjes opvoeden makkelijker is
Sluiten