DE MEISJES IN ONS: WAT NEEM JE MEE NAAR JE BEVALLING?

En dan nog dit: wat doe je aan tijdens de bevalling en daarna?

De bevalling op zich is natuurlijk al spannend genoeg; je hebt er waarschijnlijk negen maanden naar ‘uitgekeken’. Je bent misschien al goed voorbereid, maar heb je ook al nagedacht over wat je aan trekt?

 

Je kunt bijvoorbeeld een oud T-shirt of overhemd van je partner aandoen, in elk geval is het fijn om iets ‘over je billen’ te dragen aangezien de verloskundige of gynaecoloog controles wil doen of wil checken hoeveel cm ontsluiting je hebt en dus is ‘broek aan broek uit ‘niet zo’n goed idee. Bovendien wil je in het begin misschien rond kunnen lopen of staan om de pijn een beetje weg te ‘puffen’ en dan voel je je minder op je gemak in je blote kont met iedereen om je heen.

Het kan beter een oud kledingstuk zijn aangezien het onder het bloed komt te zitten en je het zeer waarschijnlijk weg wilt gooien. Dus als je een prachtige blouse met glittertjes erop aan wilt doen, bewaar dat dan even voor na de bevalling.
Als je in het ziekenhuis gaat bevallen kun je dit ‘bevallingskledingstuk’ vantevoren inpakken bij de kleertjes van je kindje, je bent meestal als je daar aankomt nog wel in staat dit aan te doen.

Na de bevalling wil je gemakkelijke kleding aan, dus geen lekker strakke skinnies mocht je in de droom leven dat dat meteen weer kan. Voor de foto’s is het misschien leuk om een mooi topje of truitje aan te doen. Weet je al wat jullie krijgen? Denk dan aan roze of lichtblauw?

Oh enne laat strings of andere elegante lingerie maar thuis…er moet een maandverband uit het kraampakket in passen, een geval van minimaal zo’n 20 centimeter lang en 10 centimeter breed.

 

Lijst ziekenhuis:

Lang overhemd, T-shirt

Warme sokken

Trainingsbroek (voor erna)

Mooi shirtje, topje voor na de bevalling

Kleertjes voor het kindje, rompertje, truitje, broekje, sokjes, mutsje, dekentje

Sultana’s, dextro, krantje

Opgeladen camera

Telefoon

Heel veel succes, je kunt het!

Lees ook:

Must have baby-uitzet

Wat je wel en niet mag eten in de zwangerschap

 

Reageer op artikel:
DE MEISJES IN ONS: WAT NEEM JE MEE NAAR JE BEVALLING?
Sluiten