Redactie
Redactie Baby 30 apr 2019

Of dit geen goede uitvinding is!? Het meegroei rompertje

Een meegroei rompertje: wij zijn nu al fan!

 

Overromperd

‘Overromperd’ zijn ze: de vijf studenten die aan de Universiteit van Hasselt studeren. Hun uitvinding valt zo goed in de smaak. En dat begrijpen wij. Wat een top-uitvinding: het meegroei rompertje.

 

Het idee achter het ontwerp

Het idee achter het ontwerp laat moeilijk naar zich raden. Baby’s groeien als kool (zie hier hoeveel), maar hun kleren niet. Dus als ouders ga je al snel van de ene maat naar de ander. En wat is het meest gedragen kledingstuk onder baby’s? Juist: een rompertje (op de luier na dan).

 

Oplossing

Om ouders niet iedere maand naar de winkel te laten racen voor weer nieuwe rompertjes omdat die kleine monsters zo snel groeien, hebben enkele studenten van de UHasselt een oplossing gevonden. De meegroeiende rompertjes – onder de naam IZI-fit – passen voor kinderen van vier tot twaalf maanden. Aan rompertjes voor kinderen van 0 tot 4 maanden oud wordt gewerkt. Zo kan het eerste levensjaar opgevangen worden met twee rompertjes in plaats van zes verschillende maten”

Het systeem werkt met drukknopen: zowel in de breedte als in de hoogte kun je het kledingstuk dus wat groter of kleiner maken. “Zo is het ook handig voor wat molligere kindjes of voor wat grotere kinderen”, zegt Seppe Lecis (21), één van de vijf studenten Handelswetenschappen.

De rompertjes kosten 12,50 per stuk en zijn hier te bestellen. Het gaat dan wel om een pre-order, want de bestellingen zijn zo hard gegaan, dat hun voorraadje reeds is uitverkocht. Maar het zal weer snel aangevuld worden.

 

In de prijzen

Een jury vond de uitvinding zo goed, dat ze de vijf studenten beloonden met de hoofdprijs van de VLAJO Small Business Project: de beste studentenonderneming van België. Binnenkort dingen ze ook mee aan een prestigieuze wedstrijd  in Oslo, een Europese prijs voor student-ondernemers.

 

Deze leuke uitvinding is natuurlijk top, maar wat als je kleine poep-monster de rompertjes bevuilt met vieze, hardnekkige poepvlekken? Daar hebben wij dan weer de oplossing voor. Zie hier.

Reageer op artikel:
Of dit geen goede uitvinding is!? Het meegroei rompertje
Sluiten