Marieke
Marieke Fab Mama 10 jan 2017

Mannen-missers

Tijdens een vriendinnenavondje vertelde een vriendin dat haar man nog geen minuten na de bevalling best wat onhandigs had gezet: dat hij het best balen vond dat ze net uitgerekend vandaag had moeten bevallen, het was hem eigenlijk niet zo goed uitgekomen… We hebben het over een natuurlijk tot stand gekomen bevalling, niet ingeleid, gepland of wat dan ook…

Na de meelevende ‘oh’s’ en ‘ah’s’ als reactie op deze niet zo fijngevoelige uitspraak, kwamen er spontaan meerdere bekentenissen los. Meer van onze mannen bleken liefdevolle missertjes gemaakt te hebben rondom en/of na de bevalling. De ene quote nog net wat verbazingwekkender, weerzinwekkender, lachwekkender of raadselachtiger dan de ander (we hebben er overigens wel smakelijk om gelachen). Zo bijzonder dat ik ze jullie niet wil onthouden. Al is het maar – mocht het überhaupt nodig zijn (het kan toch niet zo zijn dat uitgerekend wíj de mannen op aarde getroffen hebben die er wel eens naast kunnen praten!?) om wat blijk van erkenning te creëren.

Houd je vast:

 

 1. ‘Wil je een hapje van mijn sauzijnenbroodje?’, tijdens het onmogelijk wegpuffen van weeën tijdens een weeënstorm. En om zijn aanbod wat extra kracht bij te zetten werd het broodje praktisch in de mond geduwd.
 2. ‘Wilt u ook een Vicks-snoepje dokter?’. In het heetst van de strijd, tijdens de laatste perswee.
 3. ‘Hè, weer een meisje…’.
 4. ‘Vond je dat zelf niet een beetje gênant dat je ging poepen tijdens het persen?’.
 5. ‘Okay, ga jij even snel douchen? Dan kunnen we naar huis.’ Nog geen half uur na de bevalling.
 6. ‘Dokter, kunt u mijn polsslag en hartslag ook eens opmeten?’. Hij had duidelijk moeite met het gegeven dat alle aandacht naar de barende vrouw ging.
 7. ‘Kunt u er een extra hechting bij zetten? Dan blijft het lekker strak daaronder.’ En dan heel hard lachen om zijn eigen grap.
 8. Je man naar de winkel sturen voor een dik pak kraamverband en dan komt hij terug met een pakje string inlegkruisjes.
 9. Tegen zijn vrienden: ‘Jeetje, zo vermoeiend een baby, ik doe geen oog meer dicht’, terwijl hij op de logeerkamer slaapt en het klokje rond snurkt.
 10. ‘Moeten we hem niet juist even wat langer in die poepluier laten zitten? Dan wordt hij misschien wat sneller zindelijk omdat hij zichzelf smerig vindt’. De baby in kwestie was amper 4 weken oud.
 • Bij de allereerste check van de baby na de geboorte roepen ‘Hé, hij heeft een tweede poepgat!’. Het bleek een veelvoorkomend dimpeltje dat nauwelijks voor het blote oog zichtbaar was.
 • Zijn telefoon opnemen terwijl het een kwestie van minuten was voordat de kleine geboren zou worden.
 • Bij een reünietje met de zwangerschapsyoga-klas zeggen ‘We hebben een hele zware bevalling gehad’. ‘WE’?
 • Vlak na de bevalling: ‘Zo, dat viel mee toch?’.
 • In de groeps-app naar zijn vrienden schrijven ‘Goed nieuws, ze heeft net haar slijmprop verloren’.

 

Onder het mom van gedeelde smart is halve smart, of gun ons ook gewoon ons lolletje: heeft jouw man ook wel eens een ‘slip of the tongue’ gehad, schroom niet hem met ons te delen!

Reageer op artikel:
Mannen-missers
Sluiten