Mama Mandy vertelt:

Die ene eerste keer!

Als mama kennen we een heleboel eerste momentjes. De eerste keer dat je baby lacht. Dat eerste fruithapje. De eerste keer dat je baby kruipt, staat, of dat bijzondere moment dat je kindje zijn of haar eerste stapje zet. De eerste keer dat ‘mama’ wordt gezegd, en ga zo maar door.

Maar er is nog één bijzondere eerste keer! Namelijk de eerste keer dat je je als mama weer even jezelf voelt. Die persoon pré-baby. Je zou niet meer terug willen naar die tijd, maar toch hunker je naar dat moment, die bevestiging, dat jij, je eigen ik, nog ergens in het mama-zijn verscholen zit. Voor de één is het dat moment dat je voor het eerst weer gaat sporten of gaat werken, voor een ander is het dat moment dat je je kindje achterlaat om eindelijk weer eens naar de kapper te gaan en die kraamtijd-uitgroei laat bijwerken. Voor weer een ander is dat moment daar dat je je skinny-jeans weer past en voor sommigen, of velen, die eerste keer seks na de bevalling…

Ik kan mijn eerste keer nog goed herinneren! Ik berichtte mijn vriendinnen dat ik behoefte had aan hen en mezelf, oftewel een girlsnightout! Wat had ik dit gemist; de voorpret op de groepsapp, het bedenken van je outfit, haartjes föhnen, walletjes bijwerken en te lang voor de spiegel staan voor je make-up. We hebben gedronken, slap geouwehoerd en gedanst tot diep in de nacht. En dit alles met een grijns van oor tot oor. Ik voelde me zo trots dat ‘ik’ er nog was, maar nu rijker, nu daarnaast ook nog moeder. En al moest ik 3 uur na thuiskomst weer op om een flesje te geven, ik deed het vol overgave, liefde en energie voor tien; want hoe mooi was mijn leven, ik was mezelf én moeder!

Voor diegenen die dit moment nog niet ervaren hebben, creëer dit moment, want je verdient het om jezelf niet te verliezen in het moederschap, maar jezelf te laten verrijken door het moeder zijn!

Liefs,

Mandy

 

Reageer op artikel:
Mama Mandy vertelt:
Sluiten