Redactie
Redactie Wist je dat... 12 nov 2019

Over luiers: feitjes, handige én geldbesparende weetjes

Dat baby’s veel luiers bevuilen, heb je waarschijnlijk al gemerkt aan het aantal overvolle vuilniszakken, de tijd die je besteedt aan het verschonen én aan je portemonnee. 

Maar wist je bijvoorbeeld ook dat een pasgeboren baby ongeveer iedere 20 minuten plast? Daar zouden wij als volwassenen toch niet aan moeten denken!
Na een half jaar hebben ze dat gelukkig gereduceerd tot ca. 1 keer per uur.

Top 10 luiers!

 

Luier-verbruik

De gemiddelde baby gebruikt dan ook zo’n kleine 7200 luiers in zijn in zijn of haar leven, incontinentieluiers niet meegerekend 🙂
Dit aantal is als volgt opgebouwd:
* Eerste levensjaar: gemiddeld 7 luiers per dag, ofwel ca. 2.555 per jaar.
* Tweede levensjaar: gemiddeld 5 luiers per dag, ofwel 1.825 per jaar.
* Derde levensjaar: gemiddeld 4 luiers per dag, ofwel 1.460 per jaar.
* Het vierde levensjaar: gemiddeld 3,5 luiers per dag ofwel 1278 per jaar.

 

De Voordeel Maandbox

Wil je die 7200 stuks zo voordelig mogelijk inkopen (en waarom zou je dat in Godesnaam niet willen?), koop dan een Voordeel Maandbox.

En wil je wat afwisseling voor jouw baby’s billetjes, klik dan hier voor de mooiste luieraanbiedingen, iedere week weer opnieuw.

 

De wasbare luier

Wil je nóg goedkoper uit zijn? Dan is het misschien nuttig en leuk om te weten dat de aloude wasbare luier zijn (absoluut succesvolle) come-back heeft gemaakt. De wasbare versie is er in het katoen, eco-katoen, bamboe en kunstvezel. Geen schrik: je hoeft niet meer met grote (enge) spelden te werken (zoals ze dat vroeger deden). De wasbare luier is met haar tijd meegegaan en ze hebben tegenwoordig praktische en hartstikke leuke overbroekjes voor dit wasbare exemplaar. Niet alleen een goedkope oplossing, maar ook goed voor het milieu. Én het schijnt zo te zijn dat je kindje er eerder zindelijk van wordt! Interesse? Mooi! In dit artikel lees je er meer over.

Luieruitslag: a real pain in the ass. Tips om het te voorkomen en te genezen

Reageer op artikel:
Over luiers: feitjes, handige én geldbesparende weetjes
Sluiten