Baby Lifesavers

Een kind krijgen gaat je niet altijd in de koude kleren zitten, sterker nog: soms kan je het even niet meer overzien. Los van een keer een fijne oppas, kunnen we je een klein beetje verder helpen met deze lifesavers voor de eerste tijd met je baby!

Lifesavers:

  • Ga je borstvoeding geven, dan zijn goede pads heel belangrijk. Misschien dacht je tot nu toe dat je alleen van onder kon doorlekken. Dit is ook mogelijk bij de borsten en we kunnen je vertellen: dat is echt niet prettig. Zeker niet als je op je werk, een borrel of waar dan ook bent. Met goede pads in je beha, ben je in ieder geval veilig.
  • Ook deze geldt voor vrouwen die borstvoeding geven. Huur of koop een goede kolf. Zo kan manlief ook een keer een flesje geven in de avond, of kan je eventjes de deur uit. Sommige mensen hebben hele voorraden in de vriezer liggen.
  • Niet altijd een toegevoegde waarde voor de looks in je huiskamer, maar wel echt een lifesaver: een box. In het begin bewegen ze nog niet, maar zodra ze dat gaan doen is het heerlijk om een plek te hebben waar je je baby veilig kunt neerleggen. Natuurlijk wel altijd onder toezicht, maar dan kan je even de was vouwen, een mailtje sturen, of wat dan ook.
  • Hydrofielluiers:dit zijn witte vierkante katoenen doeken met een ruit erin, die men vroeger als luier gebruikte. De meeste checklists raden aan om er twaalf te kopen.Wij zeggen: twaalf per dag misschien, maar met twaalf in totaal ga je de tijd niet doorkomen. Minimaal twintig hydrofielluiers raden wij aan, want er zitten er altijd wel een paar in de was. Waar gebruik je ze dan voor? Om maar wat voorbeelden te noemen: in het bedje, op het aankleedkussen, in de box en kinderwagen, zodat spuug- en plasplekken opgevangen worden en je niet meteen het hele laken of boxkleed hoeft te wassen. Als spuuglapje voor over je schouder, als droogdoek voor na het badderen. Ook kun je hem als inbakerdoek voor de allerkleinsten gebruiken. De doek kan ook als troostdoek in plaats van een knuffeldier worden gebruikt. En zo is een hydrofielluier al snel onmisbaar geworden in de uitzet van een baby.
  • Een bijtring: als ze hun eerste tandjes gaan krijgen gaan ze enorm kwijlen en op hun handjes bijten. Ze kunnen er heel veel last van hebben (en jullie dus ook). De meeste baby’s vinden het heerlijk om aan een bijtring te sabbelen.

Hebben jullie nog tips voor echte lifesavers? Dan horen we het graag!

Lees ook:

De baby uitzet

Reageer op artikel:
Baby Lifesavers
Sluiten