Leuke alternatieve koosnaampjes voor opa en oma

 

 

 

Leuke alternatieve koosnaampjes voor opa en oma

 

Mijn ouders hebben iets tegen de woorden ‘opa’ en ‘oma’. Geen idee waarom, maar daar hebben ze nooit wat mee gehad. Ze voelen zich er oud door, denk ik. Of misschien is het niet origineel genoeg. Ook grootvader en grootmoeder vinden ze helemaal niks. Ze zijn ook nog vrij jong, dus ergens snap ik het wel.

Door de tijd heen zijn mijn kinderen mijn moeder ‘momi’ en mijn vader ‘popi’ gaan noemen. Ik vind het ontzettend schattig en ik moet eerlijk zeggen: op deze manier weten we wel direct over wie ze het hebben, want de ouders van mijn vriend worden wel gewoon ‘opa’ en ‘oma’ genoemd. Hoewel ik het eerst een beetje vreemd vond van mijn ouders dat ze niet standaard opa of oma wilden worden genoemd, vind ik het nu wel leuk en het valt me op dat in deze tijd veel opa’s en oma’s een leuk koosnaampje hebben.  In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is deze trend al veel langer aan de gang en bij ons is dit dus ook aan het gebeuren. Zal het zo zijn dat ze bang zijn om als echte opa of oma te worden gezien? Bukkend met grijzen haren uit hun kin, overduidelijk zijn de opa’s en oma’s anno 2018 hier niet van gediend.

Hier een lijst met de meest voorkomende alternatieven voor opa of oma:

 

Omi en opi

Mimi en Pipi

Oop en oom

Fafa (oma in het Deens)

Beppe (oma in het Fries)

Opa pannenkoek en oma slagroom

Momo en Popo

Nana

Big Daddy

Opu/Opoe

Ammammamma (oma in het Indiaas)

Baba (oma in het Servisch)

Henna (oma in het Berber)

Mami

Nini en Dappa

Moemoe

Grammy

 

Voor de hippe en glamour oma’s gebruiken ze ‘Glam ma’, afgekeken van Goldie Hawn.

Weet in ieder geval dat de naam die je kiest als opa en oma, dat die vast ligt voor alle kleinkinderen die nog zullen volgen. Dus kies je voor ‘Poepoe’, denk dan nog twee keer na!

Reageer op artikel:
Leuke alternatieve koosnaampjes voor opa en oma
Sluiten