Redactie
Redactie Wist je dat... 11 jan 2019

De langste zwangerschap ooit (staat op naam van Beulah Hunter)

Een zwangerschap duurt normaal gesproken gemiddeld 40 weken, zo’n 280 dagen. Voor de meeste zwangere vrouwen is dat al een hele zit op zich en lijkt iedere dag na die 40 weken met het kindje nog in de buik wel een jaar te duren. Kun je je enigszins indenken hoe de 25-jarige Beulah Hunter uit Los Angeles zich gevoeld zal hebben?

 

Zij heeft namelijk het record zwanger zijn op haar naam staan: 375 dagen. Dat is 12 maanden en 10 dagen!!!! En toen zag eindelijk haar dochtertje Penny Diana in 1945 het levenslicht. Je zou denken dat Penny als tientonner eruit is gekomen na zo’n lange draagtijd (het is nota bene dezelfde draagtijd als van een walvis) maar niets is minder waar. Slechts 7 pond, dus 3,5 kilo woog het meer dan voldragen meisje.

 

Voor degenen die denken ‘Yeah right, broodje aap…” (wij vinden het overigens ook maar moeilijk te geloven); Beulah’s behandelend arts, Dr. Beltz, zweert dat het waar is. En Beulah zelf natuurlijk ook. Als bewijsmateriaal had hij een laboratoriumtest die op 24 maart 1944 aangaf dat Beulah zwanger was en Beulah’s laatste menstruatie had ze op 10 februari gehad. In de eerste 3 maanden liep alles ook zoals je van een zwangerschap mag verwachten, alleen toen stagneerde de groei ineens. Bij 6 maanden zwangerschap voelde Beulah toen alsnog ineens de eerste schopjes van de baby (normaal gesproken gebeurt dat rond de 19e week van de zwangerschap). De hartslag werd voor het eerst in september gehoord (die zou normaal gesproken in juli al te horen geweest moeten zijn). Op de vraag of het mogelijk is dat Beulah misschien eerst een miskraam had gehad en vervolgens vrij snel zwanger is geworden van een tweede kindje antwoordt Dr. Beltz kort maar krachtig: “Onmogelijk”.

 

Hoe dan ook. Wij hopen van harte voor alle vrouwen die zwanger worden (nu en in de toekomst) dat geen van hen dit record gaat verbreken…

 

Ook verbazingwekkend:

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: zwanger na sterilisatie.

Zwangerschap kan een moeders gezicht blijvend veranderen.

Reageer op artikel:
De langste zwangerschap ooit (staat op naam van Beulah Hunter)
Sluiten