Kut-partijtje

Een van mijn kinderen gaf een partijtje. Alle moeders en ook vaders kennen dat wel. Traktaties regelen, uitnodigingen versturen of rondbrengen of gewoon uitdelen, zoals wij dat doen. Daar mag je wat van vinden. Wij vinden dat het erbij hoort en ook dat je soms wèl en soms níet wordt uitgenodigd. Maar daar gaat mijn verhaal niet over.

Mijn verhaal gaat het over de types die je over de vloer krijgt. Want, zo zijn wij ook, onze kinderen bepalen zelf wie ze uitnodigen. Er zit een soort van maximum aan en meestal is dat bijpassend bij de leeftijd, tot aan een bepaalde leeftijd. Dus bij 4 jaar, 4 kindjes en bij 5 jaar 5 et cetera.

We hadden Oud Hollandse spelletjes zoals zaklopen, een aardappelrace, koekhappen en als hekkensluiter hadden we pińata slaan. Vantevoren de pińata uitgekozen, eigenhandig gevuld met snoepjes en stuiterballen zodat iedereen uiteindelijk bij het open barsten over de vloer krioelt om al het snoep te verzamelen en later eerlijk te verdelen in de leuke uitdeelzakjes, helemaal de bom. Nou, niet iedereen vond dat. Eén van de genodigden heeft eigenlijk gedurende het hele partijtje gemopperd. Eerst zei ze dat ze helemaal niet had willen komen, vervolgens begon ze groepjes te vormen waar mijn jarige kind niet bij mocht en op een gegeven moment sprak ze de legendarische woorden ‘wat een kut-partijtje is dit’. Mijn man en ik keken elkaar verwonderd aan. Natuurlijk kun je als ouders best een beetje sturen en probeer je nog gedurende het feestje het akelige kind het naar de zin te maken, maar dit was echt niet te doen. Na deze shockerende uitspraak kon ik het dan ook niet laten om haar te vertellen ‘dat ik haar moeder wel even wilde bellen om haar op te laten halen als ze het toch zo’n stom partijtje vond?’ Nee, dat was niet nodig. ‘Weet je het zeker? Ik denk dat je moeder het ook niet leuk vindt voor jou dat je op zo’n rottig partijtje bent?’ Nee hoor, ‘ze hield het nog wel even vol’… Toen haar moeder haar op kwam halen en vroeg hoe het was zei het meisje niet zo veel, wij eerlijk gezegd ook niet.

Wat vind je, had ik het tegen haar moeder moeten zeggen?

Voor meer ideeën voor (kinder)feestjes en types die je zoal over de vloer krijgt, lees ons boekje Help, help hoera!

Reageer op artikel:
Kut-partijtje
Sluiten