Wat krijgen jullie kinderen mee naar school?

Wat krijgen jullie kinderen mee naar school?

 

Wat krijgen jullie kinderen mee naar school?

 

Sommige dingen vergeet je niet: dat meisje naast mij in groep vier die altijd een chocoladereep mee naar school kreeg en een blikje sisi. Ik was daar altijd een beetje jaloers op. Vooral omdat ik van mijn moeder een appel of kiwi mee kreeg met een flesje water. En voor de grote pauze twee bruine boterhammen met komkommer en natuurlijk water.

Toen besefte ik me niet dat mijn moeder het beste met mij voor had.

Traktatie: gezond of snoep?

Tegenwoordig zijn we allemaal veel bewuster bezig met wat we onze kinderen mee naar school geven. Op veel scholen zijn regels wat wel en wat niet mag. Op sommige scholen is het zelfs verboden om (voor)verpakt eten en drinken mee te geven.

Veel ouders vinden het moeilijk om iets mee te geven wat zowel lekker is, als gezond en wat ook een beetje vult. Het is bizar als je ziet wat er nu – anno 2018 – nog in sommige lunchtrommeltjes zit. Princekoeken, drinkpakjes, soms zelfs snoep.

Ik heb mijn kinderen altijd water mee naar school gegeven en als ze uit school komen krijgen ze een glaasje limonade of iets dergelijks. En in de kleine pauze krijgen ze fruit, gesneden mango of ananas en ik heb ze er nog nooit over gehoord.

In de grote pauze krijgen ze twee bruine boterhammen mee en wat snoeptomaatjes of komkommer. Natuurlijk is er bij ons thuis ook tijd voor wat lekkers, krijgen de kinderen ook af en toe hagelslag op brood of een bakje chips, maar het gaat er vooral om – vind ik – dat de basis gezond is en kinderen wennen aan het drinken van water.

 

 

Wat geven jullie je kinderen mee naar school en welke regels zijn er?

Hebben jullie nog lekkere en gezonde tips voor ons? We horen ze graag!

Reageer op artikel:
Wat krijgen jullie kinderen mee naar school?
Sluiten