Mijn kraamverzorgende was verschrikkelijk!

Mijn kraamverzorgster was verschrikkelijk

 

Zwanger van de eerste en alles is nog helemaal nieuw voor je. Ik vond het nogal wat om precies te weten wanneer je wat moest aanvragen. Zo had ik me aangemeld bij de verzekeraar, op tijd de commode en bedje besteld en me natuurlijk aangemeld bij een kraambureau bij mij in de buurt. Ze waren hartstikke aardig, maar er werd me direct verteld dat het mijn uitgerekende datum een drukke tijd zou gaan worden, oftewel: ik was niet de enige die rond die tijd zou gaan bevallen, maar daar het zou goed komen.

Er kwam een ontzettende leuke vrouw bij mij voor het intakegesprek, ik voelde direct een klik. We bespraken samen alles en ze vertelde met dat er een grote kans zou zijn dat zij mij en mijn baby’tje zou komen verzorgen, maar ze kon het zeker niet beloven, want bij haar beroep weet je natuurlijk nooit hoe het loopt. Ik maakte me er totaal geen zorgen over.

Enorm druk

Toen ik eenmaal was bevallen, belde mijn partner het kraambureau. Hij kreeg al meteen te horen dat het enorm druk was en ze even moesten kijken of er vandaag al iemand kon komen. Ik was stomverbaasd? Vandaag al iemand kon komen? Ik zou ieder moment naar huis gaan met een gloednieuw baby’tje, ons eerste baby’tje en had volledig gerekend op een spoedcursus van mijn kraamverzorgende. Ik kon hoog of laag springen, maar er veranderde niet veel. Eenmaal thuis werden we gebeld dat er straks een vervangend kraamverzorgende langs zou komen om even te feliciteren en kennis te maken. Ik was weer helemaal opgelucht, maar dat gevoel was snel over toen ze binnenstapte. Ik voelde meteen een nare sfeer, ze leek geïrriteerd en was alles behalve hartelijk. Ze bekeek mijn baby’tje nauwelijks en begon meteen over praktische zaken. Ik was zo overdonderd door de hele bevalling en alles dat ik het maar over me heen liet komen.

Toen ze de volgende ochtend aankwam was het niet veel beter. Ze deed wat ze moest doen (denk ik dan), maar alles met een zucht. Continu kreeg ik vragen over waar wat lag en of ik dit-en-dit in huis had.

Enorm pinnig

Toen mijn ouders langskwamen en ze een beetje pinnig vroeg of ze ‘koffie moesten’, zag ik mijn moeder een beetje vreemd kijken. Later zei ze: ‘dit is niet normaal hoor’.

Met lood in mijn schoenen belde ik het kraambureau en vertelde wat ik voelde, dat ik me opgelaten voelde in mijn eigen huis. Dát kon en mocht niet de bedoeling zijn en er werd direct actie ondernomen. De volgende dag kwam er een andere vrouw en ik had direct een goed gevoel. Ze was lief en meelevend en deed enorm mij best om mij een heerlijke kraamweek te geven. Ik ben zo blij dat ik er wat van heb gezegd, want het werden heerlijke dagen en zeker in tegenstelling tot de eerste twee dagen.

Dus moeders: kom voor jezelf op!

 

Lees ook:

Baby miskopen

Reageer op artikel:
Mijn kraamverzorgende was verschrikkelijk!
Sluiten