Marieke
Marieke Baby 20 mei 2018

Kraamverzorgende Jasmijn vertelt: ‘Valse start’

Valse start.

 

Soms zijn er van die dagen die helemaal verkeerd beginnen. Ik kom erachter dat ik het brood uit de vriezer vergeten ben te halen, dat de kat gekotst heeft op de bank en dat al het bruikbare broodbeleg op is. Daarna sta ik natuurlijk in de file op plaatsen waar dat anders nooit voorkomt. Ik word dan altijd een beetje zenuwachtig en probeer al file rijdend mijn gezin te sms-sen dat ik later ben. Een parkeerplaats is op dat soort dagen ook nooit snel voor handen en als ik dan eindelijk bij mijn gezin ben aangekomen staat het zweet op m’n rug. Daar blijken ze  een slechte nacht gehad te hebben, de kraamvrouw heeft haar kraamtranendag én enorme stuwing. De oudste van twee jaar wil niet naar de kinderopvang, gaat in de “nee-stand”,  zet het op een krijsen en meneer heeft het helemaal gehad. Adem in, adem uit en gáán. Problemen oplossen. Ik beloof de tweejarige een mini-Mars als hij zoet met papa mee gaat (niet verantwoord maar wel doeltreffend), maak een ontbijtje voor de kraamvrouw en  knak ondertussen wat koolbladeren die de stuwing wat moeten verlichten. Vervolgens temperatuur ik snel de baby die een beetje aan de koele kant blijkt. Dus maak ik een kruik waar ik me, uiteraard, aan brand. Ik check de luiers, ruim ze op en gooi even een wasje in de machine. Dan ga ik bij de kraamvrouw zitten en laat haar vertellen. Ik luister en leef mee. Ik doe haar controles en zet haar onder de douche. Als zij even later opgefrist en wat monterder in haar, inmiddels door mij verschoonde, bed kruipt maak ik nog een bakje fruit voor haar en ruim de vaatwasser uit. En dan….. rust. Pfffff. Rust in de tent. En in mijn lijf. Ik maak een kopje thee voor mezelf en ik vind dat ik wel een paaseitje mag. Ook wel twee.  En dan komt er eindelijk even rust in de tent. En in mijn lijf. Morgen hopelijk een rustiger start want het is pas elf uur maar naar mijn gevoel heb ik er al een dag op zitten.

 

Meer van Jasmijn lezen?

Hormonen of demonen?

 

‘Kindermishandeling’

Reageer op artikel:
Kraamverzorgende Jasmijn vertelt: ‘Valse start’
Sluiten