Kraamkado doorgeven

Het doorgeven van je kraamkado

 

In de kraamperiode van ons eerste kindje wisten wij niet wat ons overkwam. Continu ging de deurbel en werd er óf een kadootje, of een taart of een enorme kaart afgeleverd. En in die tijd was het internetshoppen nog helemaal niet zoals nu, dus kun je nagaan. Iedere dag hadden we het huis vol bezoek en er was bijna geen tijd om bij te komen, maar we vonden het wel ontzettend gezellig.

De kadootjes stonden allemaal bij elkaar in de vensterbank en het leek bijna een kinder-etalage. Niet dat we niet dankbaar waren, maar soms hadden we bijna geen tijd om naar alle prachtige opgestuurde kadootjes te kijken. Toen het een tijdje daarna wat rustiger werd hadden we wel uitgebreid de tijd om de kadootjes te bekijken. Nou wil je een gegeven paard niet in de bek kijken, maar wij moesten wel eens lachen toen in het gegeven voorleesboek een verhaaltje geschreven stond aan een ander kindje, namelijk het kindje van de vriendin die dit boek aan ons had gegeven. We hebben er nooit wat van gezegd, maar ik heb er wel om moeten lachen en mezelf beloofd dit nooit te laten gebeuren.

Maar waar we nou zo benieuwd naar zijn: geven jullie kraamkadootjes die jullie hebben gekregen naar aanleiding van de geboorte van jullie kindje door aan een ander kindje? En dan bedoelen we natuurlijk geen gebruikte spulletjes die je vriendin kan gebruiken. Nee, we bedoelen echt dat je een kadootje weer opnieuw inpakt en doorgeeft aan een ander en doet of je het zelf hebt gekocht. Zelf heb ik er moeite mee, want meestal heb je een reden dat je dit kadootje niet hebt geopend. Of je had het al (oké, dan is het je goed recht), of het kadootje was al te klein toen je het kreeg (gebeurt erg vaak, vooral van vrienden zonder kinderen) of je vond het kadootje gewoon niet mooi, niet verantwoord (sommige ouders willen geen plastic speelgoed voor hun kindje of willen hun dochter perse alleen maar roze kleren aantrekken of juist niet).

Wat doen jullie met de spulletjes die je krijgt, maar niet gaat gebruiken? Heb je eerlijk gezegd dat het niet jullie smaak is of gaat het in de kado-la en gaat het door naar een volgend kindje?

Top 5 Kraamkado’s

Reageer op artikel:
Kraamkado doorgeven
Sluiten