Marieke
Marieke Wist je dat... 12 apr 2018

Koppige kinderen worden succesvol en rijk

OKoppige kinderen worden succesvol en rijk

 

Heb jij een koppig kind? Of misschien wel meerdere koppige exemplaren? In plaats van je haren uit je hoofd te trekken kun je een vreugdedansje maken. Want wat blijkt? Koppige kinderen worden later succesvol. En niet alleen dat, ook nog eens rijk.

Dus sta je op het punt je geduld te verliezen als je eigenwijze mini-monster blijft volhouden dat brood in blokjes gesneden lekkerder is dan brood in 4-en gesneden, of dat een korte broek in de winter de normaalste zaak van de wereld is, laat bovenstaand gegeven je dan tot rust manen.

 

Wie is de brenger van deze positieve twist aan koppig gedrag? Dat is een team van wetenschappelijke onderzoekers dat tientallen jaren een groep van 700 kinderen vanaf hun negende tot hun veertigste heeft gevolgd.

 

Het onderzoek

Het onderzoek begon met het in kaart brengen van de persoonlijkheid van de kinderen. Daarbij werd gekeken naar de mate van ijverigheid, hoe consciëntieus het kind was en de mate van opstandigheid/koppigheid.
Op basis van al die karaktereigenschappen hebben de wetenschappers geprobeerd te achterhalen welke eigenschap nou het meest samenhangt met zakelijk succes.

 

De conclusie
Kinderen die niet alleen de regels maar daarbij ook nog eens hun ouders negeerden, zijn uiteindelijk de mensen geworden die het meest verdienen.
Grijpt jouw kind steevast naar het grootste koekje en het grootste glas limo of gaat jouw strebertje altijd voor de beste plek in de auto? Prima dus! Dan gaat hij of zij later ook voor de hoogste bonus en het hoogste salaris.

 

De verklaring
Kinderen die opstandig en koppig zijn, zijn over het algemeen ook competitiever in de klas en gebrand op betere cijfers, die ze door harder werken dan ook krijgen. Ze zijn veeleisender, en die karaktereigenschap komt weer goed van pas tijdens salarisonderhandelingen. Daar weten ze vaak meer uit te halen.

 

Een wat minder positieve noot: ze kunnen in hun koppigheid en standvastigheid nog wel eens op een niet altijd even ethische manier voorbij gaan aan de belangen van anderen (collegae en vrienden).

 

Overigens is koppigheid natuurlijk niet de enige manier om zakelijk succesvol te worden. Intelligentie en een welgestelde afkomst dragen ook bij aan succes en geluk in het zakelijk leven.

 

Maar goed, wat heb aan deze wetenschap van helaas onveranderlijke factoren wanneer jij weer op het punt staat je koppige kind achter het behang te plakken?
Niet veel inderdaad. Maar bedenk maar zo: jouw moeilijk-te-sturen-kind, wordt later maar mooi succesvol en rijk! Dan weet je waar je het voor slikt. Toch een soort van troost, nietwaar? ☺

 

 

Bron: American Psycholigical Associaton

Bron: Inc.com

 

Meer lezen over de mogelijke toekomst van jouw kind? Lees dan ook: Enig kind heeft hoog prestatiemotivatie.

Reageer op artikel:
Koppige kinderen worden succesvol en rijk
Sluiten