Redactie
Redactie Peuter 9 mei 2019

Knuffel-stress

Knuffel-stress

Voordat onze eerste werd geboren had ik al een paar schattige knuffeltjes gekocht voor in zijn bedje. Geen idee wat een knuffel voor stress zou kunnen opleveren een hele tijd later.

Kraamkado’s

Zoals we allemaal weten word je – zeker bij je eerste kindje – overladen met kadootjes. Allemaal ontzettend lief bedoeld, maar niet allemaal jouw smaak, maat of jouw cup-of tea. Ook krijg je dingen opgestuurd van mensen die je niet eens zo heel goed kent. Zo kregen wij een knuffel van iemand uit de straat, zij waren net nieuw en hadden hiervoor in Amerika gewoond. Ontzettend lief en attent dat ze iets voor ons mannetje hadden gekocht.

Lievelings

Je begrijpt dat ons zoontje al heel jong zijn eigen keuzes maakte. Hij weigerde de schattige knuffels die ik voor hem had gekocht, maar koos de knuffel die we van onze straatgenoten hadden gekregen. Nijn – de originele naam voor dit beestje – ging overal mee naar toe. Mijn zat vaker in de wasmachine dan een gemiddelde onderbroek, want tjonge jonge wat worden die beestjes goor.

De mooiste kraamcadeaus

Stad en land afgezocht

En toen was Nijn kwijt. Niet een beetje kwijt, maar echt kwijt. We waren die dag een dagje naar Maastricht.  Ons zoontje had hem toen we thuis de deur uit gingen, maar ineens niet meer. Een groot drama. Het hele hotel in Maastricht zocht mee, we zijn terug gereden naar de benzinepomp waar we getankt hadden. Nergens, maar dan ook nergens was Mijn te vinden. Ons zoontje (en wij ook) was in alle staten. Ik belde alle kinderwinkels of ze dit beestje hadden liggen, maar nee… nergens verkochten ze dat kreng.

Buren

Ik had het nummer van onze straatgenoten niet, maar ben daar via via achter gekomen en heb ze gevraagd hoe ze aan deze knuffel kwamen. Na even nadenken wisten ze het weer. Deze kwam uit Amerika. Grrrr, hebben wij weer… een knuffel die in Europa niet te krijgen is. Ik plaatste een oproep op marktplaats en Facebook. Nooit gedacht dat ik zo laag zou zinken haha.. en ja hoor, na een dag (en heel veel gehuil verder) kregen we de beste mail ooit. Iemand had deze knuffel nog nieuw in de kast liggen. Ik moest bijna huilen van geluk. Deze knuffel is opgestuurd en heeft inmiddels een naamkaartje om zijn nek met ons telefoonnummer.

Mijn tip aan iedereen: heeft je kind een lievelingsknuffel? Koop er voordat hij kwijtraakt eentje bij…

Knuffelen is gezond

Reageer op artikel:
Knuffel-stress
Sluiten