Klimaatverandering van invloed op verhouding aantal geboortes jongens/meisjes

Klimaatverandering. Een topic dat we dagelijks terugzien in het nieuws, bladen, op tv, in het dagelijks leven. En dat het invloed heeft op de aarde en de natuur, daarvan zijn we ons bewust. Maar wist je ook dat het invloed heeft op de natuur in zo’n brede zin van het woord dat het ook invloed heeft op de verhouding jongens/meisjes die op de wereld erbij komen? Nee, wij ook niet. Totdat we op het volgende onderzoek stuitten.

Wetenschappers van het M&K Health Institute in Hyogo (Japan) hebben bevestigd dat klimaatverandering een directe invloed zal hebben op het geslacht van het aantal geboren jongens. Echt waar. Volgens hun bevindingen leidt de opwarming van de planeet met zijn constant fluctuerende temperaturen ertoe dat er minder jongens dan meisjes geboren worden.

 

Hoewel Dr. Misao Fukuda, de professor die het onderzoek leidt, en zijn mede-wetenschappers niet precies kunnen achterhalen waarom het veranderende klimaat zo’n grote rol speelt in de conceptie van jongens ten opzichte van meisjes, hebben ze wel een theorie. Ze geloven dat deze ‘subtiele veranderingen in seksratio’s’ iets te maken kunnen hebben met de kwetsbaarheid van de Y-spermacellen en mannelijke embryo’s in de baarmoeder. Zij onderbouwen dit mede als volgt: In 2018 bestudeerde hetzelfde team de verhouding tussen jongens en meisjes die waren geboren na een natuurramp, zoals o.a. de aardbevingen in Japan. Nadat de rampen plaatsvonden, keken de onderzoekers naar de geslachten van de baby’s die negen maanden later werden geboren en merkten dat er een daling was in het aantal jongens dat werd geboren. De daling in de geboorten van jongetjes varieerden van 6 procent tot 14 procent in sommige gebieden, wat hun bevindingen in dit huidige onderzoek bevestigt.

Nou worden er wereldwijd altijd nog steeds meer jongens dan meisjes geboren, maar we zijn evengoed benieuwd waar dit naartoe gaat…

Wil jij op eigen houtje de klimaatverandering op dit gebied een beetje verstoren? Dat kan 🙂

Lees dan volgend artikel: Ruige seks maakt jongetjes, tedere seks maakt meisjes

Het beste moment van de dag om een ‘kindje te maken’

Reageer op artikel:
Klimaatverandering van invloed op verhouding aantal geboortes jongens/meisjes
Sluiten