Redactie
Redactie Geen categorie 28 jun 2019

Kindjes mee naar de begrafenis?

Kindjes mee naar de begrafenis?

He hallo allemaal,

 

Ik heb een gekke vraag en misschien past die vraag hier ook helemaal niet thuis. De vader van mijn vriend is overleden (dus de opa van mijn kinderen). Het is allemaal erg plotseling en heel erg verdrietig.

Nu is zaterdag aanstaande de begrafenis. Mijn vriend vindt dat ik de kinderen mee moet nemen, maar ze zijn 2 jaar, 4 jaar en 7 jaar. Ik vind het eigenlijk heel erg heftig voor de kinderen om zoiets mee te maken, dat is punt 1. En het andere ding is dat ik het zelf ook niet prettig vind om steeds op de kinderen te moeten letten, wil zelf eigenlijk de begrafenis goed mee maken en niet steeds op de kinderen te hoeven letten. Mijn schoonmoeder is zo verdrietig daar kan ik het niet mee bespreken.

Als opa of oma dood gaat…

Wat zouden jullie doen? Mee gaan in de wens van mijn vriend of mijn kinderen beschermen? Of is een begrafenis heel normaal voor kinderen? Er zijn verder geen andere neefjes of nichtjes, want mijn schoonzus heeft net haar eerste baby gekregen en die laat ze thuis bij een oppas.

Zou heel graag jullie mening willen horen, misschien hebben jullie hier ervaring mee. En zo ja, welke rol moeten ze dan spelen? Moet ik ze iets laten doen, of moet ik ze gewoon laten rond rennen en spelen?

Alvast heel veel dank voor het mee denken, fijn toch zo’n medium waar bij je hulp kan vragen aan mensen die iets soort gelijks hebben mee gemaakt. Dan kan ik het aan mijn vriend laten zien en dan kunnen we samen beslissen wat we het aller fijnste en beste vinden. Voor hem, voor oma, maar natuurlijk ook voor de kindjes zelf. Ze mogen hier geen nare dromen of herinneringen aan over houden.

 

Heel veel dank.

Groetjes,

L. van D.

Reageer op artikel:
Kindjes mee naar de begrafenis?
Sluiten