Marieke
Marieke Blog 14 mei 2020

WAT HEEFT EEN KINDERWENS MET PLANTEN TE MAKEN?

Ja, wat heeft een kinderwens eigenlijk met planten te maken? Er wordt wel eens gezegd dat wanneer je samen met je partner een kinderwens hebt, je beter eerst een plant of huisdier kunt nemen. Om te kijken of het vak ‘ouderschap’ je ligt. Onze goudvissen hebben nog net geen plaatsje in het Guinness Book of World Records veroverd. Zeg nou zelf: goudvissen van 13 jaar oud, dat is een knap staaltje levenswerk, nietwaar? Onze ervaringen met planten daarentegen… die hangen er na een paar weken al bij of dat ze chronisch aan een Pokon-infuus moeten.

 

Groeien en bloeien?

We hebben de sprong naar het ouderschap ondanks onze niet zo succesvolle plantenervaringen toch durven wagen. Ik moet zeggen: tot zover gaat het ons goed af. Drie ‘stuks’ hebben we, en ze groeien en bloeien. In tegenstelling tot de planten die we zo nu en dan toch weer gewaagd hebben in huis te halen. Allemaal hebben ze hetzelfde lot ondergaan. Veel te vroeg in de groenbak terechtgekomen. En dat terwijl ik zo van groen houd!

 

Groen is de kleur van…

Balans, evenwicht en harmonie. Groen is de kleur die staat voor een goede gezondheid en genezing. Het is de kleur van vruchtbaarheid, nieuw leven, vertrouwen, geluk, voorspoed en van veiligheid. Alleen maar positieve associaties dus. En laat dat nou geen overbodige luxe zijn in een gezin met 3 – eerlijk is eerlijk – hele lieve, maar ook erg drukke, jonge jongens.

 

Alles geprobeerd

Geloof me: ik heb tegen onze planten gepraat. Ik heb ze de lekkerste plantendrankjes gegeven. Heb ze in de zon gezet als dat het voorschrift was en uit de zon gehaald als bleek dat de zon ook niet het gewenste effect had. Ik heb ze braaf water gegeven… Volgens mij mogen we best concluderen dat planten en ik gewoon geen goede match zijn. Maar goed, als je geen groene vingers hebt en je wilt toch de gezelligheid die een plant brengt in huis halen, wat dan?

 

Kunst!

Dan ga je voor een kunstplant! En als je nog in de veronderstelling bent dat de enige optie hierin is van die overduidelijke plastic nepperds, dan kan ik je blij maken. Want niets is minder waar. Ook de kunstplanten-industrie is met zijn tijd meegegaan. Er is ruim keuze uit de mooiste planten. Kunst kamerplanten, kunstbloemen, kunst hangplanten, kunstbomen, voor binnen en voor buiten. Als je wilt kun je zelfs een hele kunstjungle in je kamer laten plaatsen. Bij Maxifleur kun je alle kanten op. Alle soorten en maten, en niet van echt te onderscheiden. Ook een fijne bijkomstigheid: je hoeft maar één keer te investeren, en toch heb je een plant voor het leven.

Bron foto: Maxifleur

Succes gegarandeerd

Dus, mocht je je aan het ouderschap willen wagen, maar heb ook jij de plantentest niet glanzend doorstaan? Doe de test dan gewoon nog eens met een kunstplant van Maxifleur: succes gegarandeerd.

Bron foto: Maxifleur

Bron foto: Maxifleur

 

Reageer op artikel:
WAT HEEFT EEN KINDERWENS MET PLANTEN TE MAKEN?
Sluiten