Marieke
Marieke Nieuws 16 mrt 2020

Kinderen thuis: wat te doen?

Kinderen blijven allemaal thuis, hoe vermaken we ze?

De media heeft het over niets anders en iedereen die je spreekt het het over het Coronavirus. Gister is gebeurd waar we allemaal zo bang voor waren, maar wat de beste beslissing lijkt te zijn: alle scholen en kinderdagverblijven gaan dicht voor in ieder geval drie weken. De een lijkt het prima te vinden en de ander raakt hierdoor volledig in paniek. Ook wij weten niet wat er allemaal zal gaan gebeuren, maar proberen er maar iets positiefs van te maken en gaan dingen doen met de kinderen waar je misschien normaal niet echt aan toe komt.

Lekker knutselen

Wanneer heb je voor het laatst met je kind de klei uit de kast gepakt? Ook al is de zomer nog niet begonnen en zijn alle ijssalons tijdelijk gesloten. Met je kindje kun je met bijvoorbeeld deze set de zomer alvast in huis halen. leg een groot oud kleed op de tafel en ga lekker kleien met de kids.

Ben je niet zo van het kleien, maar heb je wel zin om een beetje creatief bezig te zijn met je kids, dan is vingerverven ook iets wat heel knus is om met je kind te doen. Lekker vies worden en creatief bezig zijn. Wil je je kind ook iets leren, dan kun je met verf wat kleine sommetjes maken op een groot papier.

Armbandjes maken

Waar kinderen ook heel gelukkig van worden is het maken van eigen sieradenHier bestel je een heel pakket om armbandjes te maken. Kinderen worden er rustig van en met een beetje mazzel ben jij straks helemaal volgehangen met allemaal moois.

Naar buiten

We kunnen natuurlijk niet de hele dag binnenzitten, dan worden we helemaal gek en daarbij is het ook gezond om in de buitenlucht te zijn. Pak een voetbal en ga lekker met je kinderen een beetje voetballen in de tuin of op straat.

Kan je kindje al fietsen, ga dan lekker even een blokje om en kan je kind nog niet fietsen, dan is dit misschien een goed moment om het hem of haar te leren.

Hygiëne

Bij alles wat je doet: vergeet niet je handen regelmatig te wassen en anderen geen handen te geven of aan te raken.

Lees ook:

Top 5 speelgoed

Irritant speelgoed waar kinderen heel blij van worden

 

Reageer op artikel:
Kinderen thuis: wat te doen?
Sluiten