Marieke
Marieke Wist je dat... 8 mei 2017

Ken jij het fenomeen Moeders voor Moeders?

Ben je zwanger en zit je toevallig in week 5 dan is dit een goed moment om contact op te nemen met de organisatie ‘Moeders voor Moeders’. Dit is geheel vrijwillig, maar een heel mooi initiatief. ‘Moeders voor Moeders’ zamelt urine in van zwangere vrouwen, zodat ze het HCG-hormoon uit de urine kunnen gebruiken voor geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Je kunt op de site www.moedersvoormoeders.nl alle informatie vinden. Het komt er eigenlijk op neer dat je tussen de 6e en 16e week van je zwangerschap zoveel mogelijk plas opvangt in speciale flessen (die krijg je van ‘Moeders voor Moeders’).

Deze flessen worden iedere week opgehaald, dus jij hoeft in principe niet zoveel te doen en het is voor veel zwangeren een fijn idee dat je anderen vrouwen die wat meer moeite hebben met zwanger worden ermee helpt. Maar niks hoeft natuurlijk, je moet je er wel goed bij voelen.

En eerlijk is eerlijk: zo’n kratje ‘Moeders voor Moeders’-flessen voor je huisdeur kan nog wel eens een ongemakkelijk gevoel geven, zeker als je nog niet kenbaar wilt maken dat je zwanger bent. Gelukkig zijn ze hier bij Moeders voor Moeders mee bekend en kunnen jullie samen een ‘geheime plek‘ afspreken.

Reageer op artikel:
Ken jij het fenomeen Moeders voor Moeders?
Sluiten