Top 5 meest irritante speelgoed waar je kinderen enorm blij van worden

Er bestaat speelgoed dat zo gruwelijk irritant is, zo op je zenuwen kan werken, je zelfs pijn kan doen! Maar je kids vinden het fantastisch…

 

Oh ja…

Je kunt het je van jezelf vast nog wel herinneren; dat je iets moest en zou hebben. Iets wat al maanden op je verlanglijstje voor je verjaardag of sinterklaas stond en waar je ouders faliekant tegen waren? Ik vond dat vroeger maar stom en onaardig, maar ik heb steeds vaker een ‘oh-ja’momentje en dat ik mijn ouders best begrijp.

Daarom, een Top 5 van speelgoed wat ik het liefste uit het raam wil smijten, maar waar mijn kinderen het allergelukkigst van worden.

 

1. Furby, Tamagotchi en andere elektronische, knuffelige huisdieren

Fruby… Wie dit ding heeft uitgevonden moet echt in een hele jolige bui zijn geweest. Zeker toen hij bedacht er geen aan-en-uitknop op te zetten. De Furby blijft maar doorpraten en zingen totdat hij een kwartier of langer geen aandacht krijgt. Is ‘ie eindelijk stil en leg je hem zonder nadenken op een andere plek dan ben je zeker weer een kwartier zoet. Wil je echt je huwelijk op de proef stellen? Neem hem dan mee tijdens een lange autorit (en neem een schroevendraaier mee zodat je in geval van nood de batterijen eruit kan halen). En dan ook de andere elektronische knuffelige, huisdierbeesten niet te vergeten…

Toegegeven, ze zien er wel aandoenlijk en knuffelig uit, op de Tamagotchi na dan. En ja, je kind leert wat over zorgzaamheid.

 

2. Puzzeldoos

Bloedirritant. We hebben het dan over een doos met verschillende puzzels in één doos. Dat je iedere keer wanneer je een puzzel wilt maken de achterkantjes moet sorteren voordat je aan het werk kan. En ja, we weten dat puzzelen goed is voor de motoriek van een kind, de ontwikkeling van het brein, etc. Maar toch… irritant gewoon.

 

3. Klei, verf of magisch zand.

Op de reclames ruimt het allemaal oh zo makkelijk op… maar bij ons thuis zijn alle kleurtjes klei bruin. De verf op ieders handen en dus aan de kraan, de wasbak en alle kleren. En oja, het makkelijk opruimbare zand valt in praktijk wat minder makkelijk op te ruimen. Misschien ben ik hier gewoon niet voor gemaakt.

 

 

4. Lego

Ja, ja, ja… wij weten ook wel dat Lego vanwege vele redenen super speelgoed is (zeker voor de ontwikkeling van een kind). We hebben er zelfs een artikel over geschreven. Maar toch… voor ouders ook wel irritant speelgoed. Met allemaal verschillende zakjes met daarin ieniemini doorzichtige superbelangrijke onderdeeltjes, die bij het openen van de zak al op de grond vallen en waar ik vervolgens op m’n knieën een kwartier naar aan het zoeken ben. Meestal ben ik ook degene die het Lego-pakket in elkaar mag zetten. En met een beetje pech stap ik met mijn blote voet vol op een Lego-stukje… Grrrr…

Een pluspuntje…. Lego is bij bol.com wel volop in de aanbieding nu!

 

5. Alle prullaria van de kermis

Waar je bij de aanschaf al van weet dat het is ingekocht voor onder de tien cent. Wat bij het openmaken – wat je al heel wat energie kost om dat moment uit te stellen tot thuis – meteen kapot gaat. Waarna je vervolgens wel even mee zoet bent om je kroost te moeten troosten en jij op een onbewaakt moment het hele pakketje in de vuilnisbak mietert.

 

Maar het gaat niet om ons ouders…

Maar goed. Misschien ben jij wel zo’n super lieve ouder die het geluk van haar kindje boven haar eigen frustraties zet. En anders Sinterklaas wel! 🙂

Reageer op artikel:
Top 5 meest irritante speelgoed waar je kinderen enorm blij van worden
Sluiten