Marieke
Marieke Blog 15 jan 2020

3 tips om als ouder een indoor speeltuin te overleven (… pak er maar wat tissues bij)

Charlotte Beumer was met haar dochter bij indoor speeltuin Monkey Town. Zoals de meeste van ons zullen kunnen bevestigen, het is daar vaak nogal… druk (we drukken ons mild uit). 

 

Instructiefilmpje

Charlotte bedacht in de indoor speeltuin ter plekke 3 tips hoe als ouder om te gaan met het ‘geweld’ van binnenspeeltuinen zoals Monkey Town, Bubblejungle en Kids Zoo (die naam is vast niet voor niets ontstaan). Ze maakte er een filmpje van. Enjoy the video!

Klik hier voor het filmpje

 

 

Charlotte Beumer

Charlotte Beumer dus. Je kent haar waarschijnlijk wel van haar blogs over de Kerst-intekenlijst op de basisschool, het leed dat ‘trakteren’ heet en nog veel meer geestige blogs over het moederschap die ze op onze website deelt.. Ze heeft haar verhalen gebundeld in een boek, ‘Zwanger, the true story”.  Waarin ze schrijft over (dat mag duidelijk zijn): zwanger zijn.

Een synopsis van haar boek:

Je bent zwanger!
Dat is alles tegelijk: geweldig, spannend, braak-tastisch, verrassend, pijnlijk, über-gelukkig, rete-emotioneel, ongemakkelijk én he-le-maal de bom.
Je hele leven zoals je dat kende staat in één klap volledig op zijn kop. In jouw lijf gebeurt van alles, terwijl het gewone leven maar doordraait. Hormonen nemen het stuur volledig over terwijl jij machteloos toekijkt.

Waar je nu níet op zit te wachten is zweefteverig gedoe en wollig geleuter over hoe blij je MOET zijn. Ook als je lijf piept en kraakt of wanneer door slaapgebrek je wallen zo groot zijn dat er prostituees op kunnen werken.
Waar je wél op zit te wachten is relativerende humor. Een feestje van herkenning. Verhalen die je laten zien dat je niet alleen bent in je vreugde, je fratsen, je ongemak, je angsten en je twijfels.

Eerdere blogs van Charlotte op onze website:

Het mysterie rond het gehoor van jonge kinderen

Glad voor de bevalling down under

“Jahaaaa! Jézus. Mama is zó klaar. Even dit afma…”

 

 

 

 

Reageer op artikel:
3 tips om als ouder een indoor speeltuin te overleven (… pak er maar wat tissues bij)
Sluiten