Een I-pad en kinderen: no way of het beste idee?

kind ipadEen keer kwam ik met mijn zoontje bij een vriendin thuis met ook een zoontje van dezelfde leeftijd. Het leek ons leuk als ze met elkaar zouden spelen terwijl samen koffie gingen drinken. Maar we waren nog geen vijf minuten binnen of het zoontje van mijn vriendinnetje (ik noem hem even Joris) pakt zijn I-pad en gaat ermee op de bank zitten. Zonder dat hij het vroeg aan zijn moeder mocht hij daar blijkbaar gewoon op. Hij klikte direct op het icoontje van YouTube en ging een filmpje kijken waar iemand een speelgoedje openmaakte en ermee speelde. Hij had nul oog meer voor mijn zoontje en sterker nog, mijn zoon mocht niet meekijken. De stemming sloeg meteen om. Ik vond het zielig voor mijn zoontje en mijn vriendin leek er geen moeite mee te hebben. Toen ik vroeg of haar zoontje van drie jaar vaker op de Ipad mocht keek ze me een beetje vreemd aan en zei: “Ja, natuurlijk, zou anders niet weten hoe ik de dag met hem doorkom”.

Nou wil ik niet de ideale moeder uithangen, maar ik kan daar totaal niet bij. Als je zoontje zo klein is, dan kan hij zich toch nog wel vermaken met een puzzel, een toren bouwen of een treintje? Of met je kind een wandeling maken of gewoon naar de supermarkt!

Ben heel benieuwd hoe jullie dit doen als ouders?

Emma

Reageer op artikel:
Een I-pad en kinderen: no way of het beste idee?
Sluiten