Redactie
Redactie Geen categorie 13 jun 2018

Hulp geboden bij het zwanger worden! (Doe mee met de actie en win…)

Hulp geboden bij het zwanger worden! (Doe mee met de actie en win…)

 

We weten niet hoe dat bij jullie is of zal zijn, maar bij ons was het zo dat toen het moment daar was gekomen dat we hadden besloten voor een kindje te gaan, dit meteen een compleet nieuwe dimensie aan ons leven toevoegde. Een spannende, soms teleurstellende, hoopvolle, soms romantische dimensie, en soms was het maken van een kindje gewoon keihard werken… Want helaas zijn niet al onze baby’s er in slechts ‘een wipje’ gekomen. Negen van de tien keer kwam er wel wat meer bedrijvigheid bij kijken.

 

Wij, moeders van inmiddels tien kinderen dus, zijn bij alle tien weer op een heel andere manier zwanger geworden: gepland (langer dan ons lief was), ongepland, na een miskraam, nadat de hoop al was opgegeven, door middel van ovulatietesten, temperaturen, het gebruik van rozenblaadjes en kaarsen of juist met behulp van een goede pornofilm. Kortom: de ene ooievaar komt direct langs, de ander heeft iets meer moeite om het juiste adres te vinden. Gedegen voorwerk en de juiste informatie is dus een must.

Wil je zwanger worden, zal je moeten beginnen bij het begin. In dit geval de eisprong, ofwel de ovulatie: hét moment in je cyclus waarop je het meest vruchtbaar bent, ofwel het moment waarop de rijpe eicel loskomt in de eileider en klaar is om bevrucht te worden door een zaadcel. Is de eicel eenmaal vrijgekomen, dan blijft ze nog 24 uur in leven. Gedurende deze periode –en/of de dagen ervoor –moet er raak worden geschoten. Makkelijker gezegd dan gedaan, want het moment van de eisprong is nog niet zo makkelijk te achterhalen.

 

Over het algemeen geldt: je ovulatie, oftewel de eisprong, oftewel hét moment waarop je bevrucht kon worden, vindt altijd 14 dagen vóór de éérste dag van je láátste menstruatie plaats. Heb je doorgaans een cyclus van 28 dagen, dan zal je eisprong rond dag 14 hebben plaatsgevonden (28 –14 = 14), heb je een cyclus van 34 dagen, dan vond je eisprong plaats op dag 20 (34 –14 = 20), en heb je een cyclus van 26 dagen, dan vond je eisprong dus plaats op dag 12.

 

Okay, dit gegeven in je achterhoofd houdend zijn er een paar manieren om jouw moment van eisprong te bepalen. Onder andere:

  1. Terugrekenen. Deze methode werkt helaas alleen als je cyclus regelmatig is (dus elke maand hooguit een marge van twee dagen kent). Met behulp van deze methode kun je een voorspelling doen voor de volgende maand.
  2. Sommige vrouwen voelen hun ovulatie. Het lijkt een beetje op menstruatiekrampen. Maar helaas is dit niet oudere vrouw gegeven.
  3. De cervix-slijmmethode. Ongeveer drie à vier dagen voor de eisprong tot zo’n een à twee dagen erna wordt door de baarmoederhals meer afscheiding afgegeven dan tijdens de rest van de cyclus. Dit slijm is elastisch, rekbaar, helder en dun. Je kunt er tussen je duim en wijsvinger draden van trekken (mocht je je vervelen). Daarvoor moet je dus wel wat afscheiding uit je vagina halen… Deze draden zien er doorzichtig wit uit, te vergelijken met rauw kippenei-eiwit (van nu af aan kijk je nooit meer hetzelfde naar een eitje). Blijft de heldere, elastische draad tussen je vingers plakken, dan ben je vruchtbaar. Alle begrip als deze methode niet jouw voorkeur heeft.
  4. Temperaturen. Iedere ochtend, op hetzelfde tijdstip en onder dezelfde omstandigheden en dat een paar maanden achter elkaar. Dat is best een pittig klusje. Het vraagt discipline van je en of jouw partners seksdrift deze methode op waarde weet te schatten, valt te betwijfelen (een geobsedeerde partner met een thermometer in de weer werkt over het algemeen niet libido-stimulerend).
  5. Een ovulatie-app. Deze komt min of meer overeen met het gegeven van ‘terugrekenen’, alleen doet dan de app het werk voor je (voor degene zonder wiskundeknobbel).
  6. Een methode die wat minder kunst- en vliegwerk vergt: ovulatietesten. Ze werken zo simpel: een of twee dagen voor de eisprong schiet het lh‑hormoon, verantwoordelijk voor het rijpen van een eicel, als een pijl omhoog: de lh‑piek. De ovulatietest geeft aan wanneer deze piek plaatsvindt. Als je een beetje inzicht hebt in wanneer je je eisprong ongeveer kunt verwachten, hoef je deze test alleen te doen rond de ovulatie. In die periode plas je dagelijks rond hetzelfde tijdstip over een ovulatiestaafje, totdat het staafje uit je plasje kan aflezen of je lh‑piek zich heeft aangediend. Slaat de test positief uit, dan weet je wat jou de komende 24 tot 48 uur te doen staat! Deze testen zijn duidelijk, easy en helpen jou wellicht sneller je droom te realiseren. Bij ons hebben ze hun vruchten afgeworpen in ieder geval! Het bijkomstige goede nieuws is dat deze testen voor 99 procent betrouwbaar en nauwkeurig zijn. Ze vertellen je zonder dat je er al te veel gekkigheid voor uit moet halen duidelijk iets over het moment waarop je ovuleert (wat nog niet garandeert dat je zwanger zult worden hè, dat is weer een ander verhaal en daarover moet je met je lichaam in conclaaf).

Krijg jij geen warm gevoel bij slijmdraden trekken tussen je vingers, iedere ochtend een thermometer in je poeperd, maandelijkse rekensommetjes die niets anders dan een voorspelling doen, dan is een ovulatietest dus dé oplossing. Wij hebben zelf goede ervaringen met Sensitest Ovulatietesten. Op hun site vind je testen in allerlei soorten, per stuk of in grote(re) verpakkingen, van heel goedkoop geprijsd tot wat duurder, van normaal tot sensitief én – ook fijn – als je online bestelt, loop je niet het risico dat de winkelbediende van de plaatselijke drogist, die toevallig ook jouw buurvrouw, vriendin, het zusje van je collega is of kent, gaat rond bazuinen dat je grootse plannen hebt.

 

We mogen van Sensitest maar liefst 10 doosjes met daarin 12 Dipstick Ovulatietesten weggeven (à 12,49 per doosje)!

Wil jij kans maken op zo’n fijn doosje ovulatietesten? Stuur ons dan een privé-berichtje (met daarin je emailadres) en dan selecteren wij daaruit 10 winnaars.

Behoor je niet tot de winnaars, dan ben jij toch nog steeds een beetje een winnaar! Want iedereen die meedoet met deze actie en ons een privé-berichtje stuurt, krijgt van Sensitest 10% korting op hun huismerk-producten.

En oja, we zullen de winnaars deze keer níet openbaar maken, want dat weet de hele wereld alsnog dat jullie een actieve kinderwens hebben ☺

 

Hebben de ovulatietesten hun werk gedaan – mooi! – weet je ook meteen waar je je zwangerschapstesten in alle soorten en maten anoniem kunt bestellen!

Sowieso is www.sensitest.nl trouwens een ideale site voor mensen met een kinderwens, omdat zij je in van alles rondom zwangerschap kunnen voorzien. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

 

 

Reageer op artikel:
Hulp geboden bij het zwanger worden! (Doe mee met de actie en win…)
Sluiten