Hoe vaak zegt een kind “MAMA” versus “PAPA”

Hoe vaak zegt een kind “MAMA” versus “PAPA”

 

De eerste keer dat je kindje “MAMA” of “PAPA” zegt ben je zo trots. Joepie, hij of zij weet wie ik ben! Ik weet het nog zo goed. Maar ook, dat een vriendin zei: “wacht maar, binnenkort word je er gek van”. Ik kon het me niet voorstellen, maar natuurlijk kwam dat moment.

Sterker nog… dat moment ervaar ik nog iedere dag. Tot dat dag van vandaag.

Hier een voorbeeldje:

Toen we een avond met vrienden zaten en een hele hoop kinderen in de tuin hadden rondlopen, moesten we op een bepaald moment lachen om het feit dat de kinderen continu “MAMA” riepen. Wij vroegen de kinderen om soms ook even naar papa toe te lopen met hun probleem, maar uiteindelijk kwamen ze weer bij mama uit. Ik ben op onderzoek uit gegaan en wat blijkt:

Horen papa’s er in de nacht net zoveel uit te gaan als de mama’s?

 

Kinderen zeggen gemiddeld per dag 378 keer het woord ”MAMA” als ze iets nodig hebben, iets willen of als ze verdrietig zijn en dit tegen de 78 keer “PAPA” per dag.

We gooien er natuurlijk even een disclaimer tegenaan, want dit geldt niet voor ieder gezin, er zijn een hele hoop uitzonderingen.

 

Maar het grappige is wel dat een moeder – vanwege het vele geroep – ook 16 keer meer opstaat van tafel, of van wat ze aan het doen is, dan een vader. Logisch ook, want wanneer je geroepen wordt, reageer je daarop.

Daarom schijnen moeders ook veel vaker dan vaders hun koffie of thee niet warm te drinken, hun eten in tien fases te eten en een krant of tijdschrift nooit uit te lezen.

 

Een troost voor alle moeders… deze tijden gaan voorbij en er komt zelfs een tijd dat jij je kinderen meer om aandacht zult vragen dan zij jou.

Echt waar… die tijd komt… alleen nog even geduld.

Reageer op artikel:
Hoe vaak zegt een kind “MAMA” versus “PAPA”
Sluiten