Hoe slecht zijn paaseitjes nou echt?

Hoe slecht zijn paaseitjes nou echt?

Het is weer Pasen en we gaan massaal paaseieren zoeken met onze kinderen. Maar al weken liggen de schaaltjes gevuld met paaseitjes. Bij mensen thuis, bij de bakker, bij sportclubs: wat een gezelligheid. Één paaseitje moet wel kunnen toch, zou je denken? Wij kwamen een leuk stukje tegen op www.metronieuws.nl over paaseitjes en wat je moet doen om deze eitjes weer te verbranden, we moeten namelijk allemaal weer in bikini.

Paasparade voor kids

Het eten van 1 paaseitje is natuurlijk erg onschuldig, maar het probleem is vaak dat het daar niet bij blijft. 1 paaseitje wordt al snel het hele zakje en zoals metronieuws.nl dat ook meldt: in 1 zakje van 200 gram zitten wel 22 paaseitjes.

Neem je dan toch een paaseitje, ga dan voor de pure variant, want die is het minst slecht. Een puur chocolade eitje bevat ‘maar’ 40 calorieën en met tien chocolade eitjes heb evenveel calorieën binnen als met een normaal diner.

Konijn kinderspellen

Dat betekent dat je twintig minuten moet wandelen om er 1 eitje af te krijgen. Niet normaal als je je bedenkt dat je soms een heel zakje eitjes opeet voor de televisie. Ben je echt te ver gegaan (en dat mag echt wel rond Pasen) en wil je de paaseitjes er weer af werken, dan hebben we de volgende tips:

 

  • ga fietsen met je kindje. Met fietsen verbrand je – als je een beetje doorfietst – de nodige calorieën en de meeste kindjes vinden het heerlijk om voor- of achterop bij mama of papa te zitten
  • ga met je kindje (niet met een baby) op de trampoline. Met springen verbrand je veel calorieën en de kinderen vinden het een leuk spelletje
  • doe tikkertje met je kinderen. Jij bent de tikker en je moet je kinderen tikken, geloof ons je bent binnen no time buiten adem
  • leen het springtouw van je kind. Touwtje springen is echt goed voor je conditie, je hoeft je geen zorgen meer te maken over de paaseitjes en waarschijnlijk heb je de lachers op je hand….

 

Verder moeten jullie natuurlijk helemaal niet bezig zijn met het aantal calorieën van het paasontbijt en de paaseitjes, geniet met je gezin en na het paasweekend kunnen jullie weer lekker sporten en extra gezond eten!

Reageer op artikel:
Hoe slecht zijn paaseitjes nou echt?
Sluiten