Buskruit met – HEMA RoadTour ten gunste van taalontwikkeling onder jonge kinderen

Vanaf morgen starten we met onze zogenaamde RoadTour voor de fantastische en enorm belangrijke campagne #verdervertellen die HEMA Foundation sinds kort is gestart.

 

Taalachterstand

1 op de 4 kinderen heeft een taalachterstand. Dat is even schrikken, nietwaar? En wist je dat die taalachterstand voorkomt in álle lagen van de bevolking? En niet – zoals velen zullen denken – te maken heeft met de afkomst van ouders die wellicht hun moedertaal thuis spreken in plaats van Nederlands?

 

Praten

Veel praten met je kind – al tijdens de zwangerschap en direct vanaf de geboorte – kan een groot verschil maken. Maar waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan je kindje in de buik? Kan voorlezen al bij baby’s? Hoe maak je taal leuk? Hoe signaleer je een taalachterstand? En hoe kun je eenvoudig in je dagelijkse leven taal te stimuleren bij je kind?

Tijdens workshops die we vanaf 5 februari door HEMA vestigingen in Nederland zullen doen, vertellen we je er samen met een voorleesspecialist van de lokale bibliotheek alles over. Geen zware kost, dat beloven we, maar leuk en o zo nuttig.

 

De data

In deze link vind je een overzicht van alle deelnemende filialen en data van de workshops. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Kom je ook? We zien je graag bij één van de workshops!

Vragen? Neem contact op via info@hema-foundation.org

 

Het belang van lezen:

Top 10 leukste boeken voor dreumesen en peuters

Einstein in de maak: zo krijg je een slim(mer) kind

20 manieren om een sterke band met je baby te creëren

#verdervertellen

Reageer op artikel:
Buskruit met – HEMA RoadTour ten gunste van taalontwikkeling onder jonge kinderen
Sluiten