Helpen koken is de bom

 

Ons vierde kind – een ventje van drie jaar – regeert hier ongeveer ons hele gezin. We kijken met z’n allen naar Cars (omdat hij dat zo leuk vindt), we spelen met z’n allen op de trampoline (omdat hij dat zo leuk vindt) en we eten vaak wat meneertje zo lekker vindt. Gelukkig is hij de moeilijkste niet qua eten én hebben we wat hulp.

 

We krijgen iedere week een box thuis van HelloFresh en onze Stein kiest van tevoren de recepten. Best handig, want zo wordt hij bij het eten koken betrokken, maar weet ik ook zeker dat mijn man en de andere kinderen het lekker vinden. Het is vooral leuk als de box wordt bezorgd. Stein herkent de box en de bezorger inmiddels en kijkt bij het in ontvangst nemen van de box of Sinterklaas hem een zak met cadeautjes overhandigt.

 

Samen bananenpannenkoekjes maken

Deze week hadden we voor het ontbijt bananenpannenkoekjes gekozen. Een simpel recept, maar zeer geliefd bij de kinderen. Daarbij krijgen ze dan ook nog eens fruit binnen. Doordeweeks hebben we vaak haast in de ochtend, dus dan is het extra leuk om wat lekkers voor te schotelen in het weekend. Terwijl de andere kindjes nog lekker aan het klooien zijn, gaan Stein en ik aan de slag.

 

Hulp uit onverwachte hoek

We houden een bekend recept voor bananenpannenkoekjes aan, maar vullen dit in naar eigen inzicht en smaak. Naast 3 eieren, een beetje honing, wat bloem, 4 á 5 goed rijpe bananen en een scheutje melk doen we er ook wat kaneel bij voor de heerlijke smaak. Stein mag de eieren in de kom gooien, de bananen prakken en de rest in de kom gooien. Nu al helpen met eten bereiden helpt immers om later met wat meer zekerheid in de keuken te staan. Hij doet dit niet alleen, zijn Cars-autootjes mogen (lees: moeten) erbij zitten. Mijn keuken wordt er niet schoner op, maar dat maakt het eigenlijk weer leuk!

 

De verhoudingen gingen ook niet helemaal goed. Hij gooide er iets teveel zout in en de helft van de eieren gingen over de rand bij het klutsen. Maar dat mocht de pret niet drukken: een heerlijk ontbijt en Stein was apetrots! Samen koken helpt ook wanneer je thuis moeilijke eters hebt.

 

Meer dingen samen doen met de kids? Probeer ook eens samen te knutselen met deze knutseltips.

Paul de Leeuw over eten met zijn kinderen

Nooit meer gedoe aan tafel! Zo krijg je je kind aan het eten.

Reageer op artikel:
Helpen koken is de bom
Sluiten