Redactie
Redactie Nieuws 15 nov 2019

Goed nieuws voor prematuren

Er worden jaarlijks 15.000 te vroeg geboren – lokwel prematuren – kinderen opgenomen in een ziekenhuis. Iets waar je als (aanstaande) ouder natuurlijk bang voor bent en wanneer deze angst werkelijkheid wordt leef je in onzekere tijden. Gelukkig kunnen ze tegenwoordig al veel meer en komen de prematuren er met veel zorg, liefde en hoop er bovenop.

Top 5 producten voor premature

17 november is het weer Wereld prematurendag en wordt er stil gestaan bij de impact die de geboorte van een prematuur kind heeft op de ouders, maar ook op de broertjes en zusjes van de baby. Het is voor kinderen moeilijk te begrijpen waarom ze hun pasgeboren broertje of zusje niet mogen vasthouden, knuffelen of zelfs niet eens mogen bezoeken in verband met eventuele besmettelijke ziektes die ze kunnen overdragen. Als ze hun broertje of zusje wel mogen bezoeken, dan ziet hij of zij er meestal ook niet zo heel erg ‘leuk’ uit. Naast dat ze nog heel erg klein en kwetsbaar zijn, liggen ze vaak ook aan allemaal draadjes en slangetjes. Dat kan veel indruk maken op familieleden en zeker op de kleintjes.

Speciaal voor de broertjes en zusjes van prematuren is er een koffertje ontwikkeld vol met spulletjes die de broertjes en zusjes helpt deze periode wat draaglijker te maken en misschien ook beter te begrijpen.

Zo zit er in de koffer een pop met draadjes en slangetjes waarmee ze kunnen spelen en zo wat minder schrikken van het beeld van hun broertje of zusje. Ook zitten er kleurplaten en voorleesboeken in die wat meer uitleg geven over couveusekinderen.

Een super initiatief en hopelijk zal het de broertjes en zusjes helpen in deze moeilijke tijd, want soms ligt een baby weken of zelfs maanden in het ziekenhuis.

Werelds kleinste baby ooit

 

 

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor prematuren
Sluiten