De gekste dingen die je doet tijdens je zwangerschap

De gekste dingen die je doet tijdens je zwangerschap

Dat hormonen tijdens je zwangerschap een grote rol spelen is natuurlijk bekend, maar bij sommige vrouwen gaat dit wel erg ver. We hebben onderzoek gedaan naar de gekste, grappigste en aandoenlijkste dingen die vrouwen doen of hebben gedaan tijdens hun zwangerschap en zich achteraf afvragen wat hen bezielden.

* Ik werd geblinddoekt door mijn zwangere vriendin

Mijn vriendin en ik waren tegelijkertijd in verwachting van ons eerste kind. Ik wilde het geslacht niet van te voren weten en zij had besloten wel te kijken, maar het een verrassing te laten. Natuurlijk heb ik een beetje geprobeerd te vissen, maar ze liet niks los. Tijdens haar zwangerschap werd de badkamer boven verbouwd en toen het af was, wilde ik natuurljk zien hoe het geworden was. Mijn vriendin aarzelde, dan zou ik langs de babykamer komen en dan zou ik misschien iets in de kleur roze of blauw spotten en dan wist ik het geslacht. Ik beloofde haar niet de kamerdeur te openen, maar die belofte was niet genoeg. Ik mocht naar boven, maar alleen als ik werd geblinddoekt. Ik – even zwanger en dus hormonaal – liet dit toe en ging dus met een hoogzwangere buik met blinddoek op de trap op en later weer af. Echt achterlijk als we er nu aan terug denken, we kunnen er gelukkig heel hard om lachen.

* Mijn man mocht niet op de nieuwe bank zitten

Zwanger van de eerste en ik was panisch. Alles in het huis moest schoon zijn en al helemaal alles wat met de baby te maken had. Zo wilde ik ook een nieuwe bank. Zo gezegd, zo gedaan en de bank werd een paar weken later bezorgd. Ik was er helemaal blij mee, maar zelfs zo blij dat ik niet wilde dat hij vies zou worden, want ik moest immers mijn baby daar over een paar weken op gaan voeden. De bank moest helemaal nieuw en schoon blijven, dus niemand – behalve ikzelf – mocht op die bank zitten, zelfs mijn man niet. Als ik er aan terug denk begrijp ik niet dat hij dit ook nog opvolgde en braaf op de grond ging zitten als we televisie keken. Waar dit spastische gedrag vandaag kwam, mag Joost weten, maar gelukkig ben ik nu weer normaal.

De (gekke) dingen die ik mezelf als moeder heb horen zeggen

 

Reageer op artikel:
De gekste dingen die je doet tijdens je zwangerschap
Sluiten