Redactie
Redactie Baby 8 feb 2019

Geinige geboorteweetjes

Op welke dag worden de meeste kinderen geboren? En in welke maand? En welke dag van de week doet het het minst goed wat betreft geboortes? Wij hebben het voor je uitgezocht en wat leuke geboorteweetjes voor je op een rijtje gezet.

 

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • De meeste baby’s in september worden geboren? Als je 9 maanden terugrekent, dan is dan niet zo gek, want dat zit je precies in de koude decembermaand en dan zoeken mensen blijkbaar elkaar extra op.
  • In december worden er daarentegen weer – relatief – weinig baby’s geboren en op de feestdagen zijn er al helemaal een stuk minder bevallingen dan gemiddeld. Er staat geen verklaring bij, maar het zou zomaar kunnen zijn dat verloskundigen en gynaecologen tijdens de feestdagen minder vaak of graag strippen of inleiden, omdat de bezetting dan lager is. Of dat mensen het zelf niet prettig vinden om op een feestdag te bevallen.
  • De minste voorkomende geboortedag is natuurlijk 29 februari, daarna volgt Nieuwjaarsdag, koningsdag, sinterklaas en dan de kerstdagen.
  • Er worden minder kinderen in het weekend geboren dan doordeweeks. Ook niet heel gek, aangezien er minder dagen in het weekend zitten, dan doordeweeks, maar natuurlijk ook door de lagere bezetting in de ziekenhuizen in de weekenden.
  • Op woensdag en donderdag worden gemiddeld wat minder kindjes geboren en op dinsdag ligt Nederland massaal te bevallen.
  • Een zondagskindje is dus echt een beetje bijzonder.
  • Je bent dus heel bijzonder, wanneer je bent geboren op een feestdag in december die dat jaar op een zondag valt 🙂

Ben je geïnteresseerd in meer feitjes en weetjes betreffende bevallingen en kinderen? Check dan ook de volgende artikelen:

Wat zegt het seizoen waarin je kind geboren is/wordt over zijn/haar karakter?

Sokken aan tijdens de seks zorgt voor grotere kans op een zwangerschap!

Reageer op artikel:
Geinige geboorteweetjes
Sluiten