Het geheime dagboek van een dreumes

Dreumesen, ze lijken zo schattig en onschuldig, totdat ze je een blik in hun dagboek gunnen.

 

– 14 maart 2016 –

 

05:00 uur

Ik begon te schreeuwen met een volume waarmee ik er zeker van was dat iedereen meteen goed wakker zou schrikken. Vervolgens nog even lekker weggedoezeld. Heb het schreeuwen weer opgepakt. Ik kan de exacte conversatie tussen mam en pap niet helemaal volgen, maar het klinkt als een geschil over wie eruit moet om mij uit bed te halen. Hoezo zou je níet uit bed willen? Wil wil er nou in bed blijven terwijl je och wakker bent?! Volwassenen zijn raar.

06.30 uur 

Ben naar beneden gedragen. Mama lacht altijd naar me, kust me en vertelt me vervolgens dat ik stink. Iedere dag. Ja, ik heb een ‘stinkie kontie’!! Zou geen verrassing meer moeten zijn, toch? Vervolgens verschoont ze mijn luier vóórdat ik mijn ontbijtje mag eten, wat me natuurlijk dwars maakt. Zeker omdat ik mijn broer wel lekker van zijn Honing Loops zag genieten. Ik heb mijn moeder nog een trap gegeven terwijl er poep aan mijn voet zat, waardoor er een vlek op haar broek kwam. Verrassend genoeg zei ze alleen maar ‘super’. Fieuwww.

07.30 uur

Papa zag er weer knap uit in zijn nette pak. Waar gaat hij iedere dag naartoe echt??

08:30 uur

Ik heb de speelgoedbak omgegooid. Maar er zat niets aantrekkelijks in. Mama probeerde me over te halen met de autootjes te spelen, maar ze doet het echt helemaal verkeerd. Werd boos om mama’s auto-onzinnigheid.

09:30 uur

Verveelde me een beetje dus heb lekker met de afstandsbediening zitten spelen en heb alle zenders weer ontregeld. Mijn grootste lolletje was mama’s gezicht terwijl ze het weer probeerde te fixen, al murmelend een of andere tantra.

11:00 uur

We zijn naar het park geweest. Ik ben een beetje in verwarring van wat ik daar nou verwacht word te doen. Mama zegt altijd dat het leuk is om daar lekker rond te rennen, maar als we dan lekker rondrennen lijkt ze weer boos. In het bijzonder raakt ze geïrriteerd als ik naar de rand van het klimrek ren waar de Brandweerman Sam-paal is en ik naar beneden wil springen. Dan probeert ze me terug te trekken naar het gedeelte met railings. Hoe saai is dat? Na heel wat kreunen en zuchten is het haar gelukt om me van het klimrek los te rukken en probeert ze me in de schommel te worstelen. Ik doe de stijf-als-een-plank truc om mijn ongenoegen over deze situatie kenbaar te maken. Gevangen zitten in een schommel is per slot van rekening niet ‘lekker rondrennen in het park’, nietwaar? Mijn protest verzekerde me in ieder geval van een paar lekkere yoghurt-rozijnen,

12.30 uur

Heb lekker en netjes gelunched. Dit gaf mama het valse veilige idee dat ik best zelfstandig kan eten. (Voorbereiding voor eet-tijd, zie ook 17:00 uur).

13:30 uur

Mama heeft me opgepakt en op de bank gezet samen mijn mijn broer om een verhaaltje te lezen. Ik mocht bij ze komen zitten, maar vervolgens werden ze boos toen ik het boekje zelf wilde vasthouden en de pagina’s zelfstandig wilde omslaan. Wederom, ik heb geen idee wat ze van me verwachten, Niemand begrijpt me. Ik wil alleen maar de pagina’s omslaan!

14:30 uur

Werd een beetje moet dus ik gaf signalen van moeheid (trok aan mijn oren, wreef in mijn ogen, deed de glazige staar). Werd on-moe toe mama mij in mijn bed had gelegd. Maakte wat zielige, zeurende geluidjes zodat ze zich schuldig voelde terwijl ze de was deed. Zette mijn volume nog een beetje aan naar schreeuwen toen ik haar tegen mijn broertje hoorde zeggen dat ik met een minuutje wel stil zou zijn. Niet veel later zijn we met z’n drieën weer naar beneden gegaan. Mam weet niet waarom ze überhaupt nog een poging waagt.

 

16:00 uur

Liep naar mama terwijl ze achter de computer zat. Heb op wat knopjes gedrukt. Ze heeft de computer uitgezet.

17:00 uur

Heb mijn hele hand in mijn spaghetti gestopt. Toen mijn lepel gelanceerd. En heb vervolgens gehuild omdat mijn lepel op de grond lag en mijn hand vies was van de spaghetti.  Toen papa thuiskwam was mama de spaghetti van de plinten aan het schrobben. Ze vertelde papa ‘dat ik de hele dag zo was geweest’. Niet helemaal eerlijk als je het mij vraagt. Ze vergat hem gemakshalve te vertellen over de lol die we gehad hebben toen ik op het klimrek stond en toen we het boekje gingen lezen.

18:00 uur

Ontving mijn telepathische berichtje van de Dreumes Bond dat Het Spookuur was begonnen. Heb iedereen in huis getrakteerd op een constante, snotterige, jengelende zeurtoon. Totdat papa het niet meer aankon en me in mijn pyjama hees.

19:30 uur

Heb ervoor gezorgd dat ik in de meest engelachtige positie in slaap ben gevallen. Een hand bij mijn kaak en met een lieflijk lachje om mijn mond. Doet ‘t altijd goed. Ben er vrijwel zeker van dat ik ze hoorde fluisteren ‘weltrusten lieverd’. Succes gegarandeerd dus. Morgen de hele shizzle weer van voor af aan…

 

Vertaling van het hilarische stuk van The Unmumsy Mum.

 

Heb jij ook met een pittige dreumes te maken? Lees dan ook:

65% van alle kinderen is een moeilijke eter. Tips om eten leuk en lekker te maken!

28 Trucjes die kunnen bijdragen aan een goed kinderslaapje

Reageer op artikel:
Het geheime dagboek van een dreumes
Sluiten