Redactie
Redactie Baby 3 sep 2019

Al 10 jaar geen jongetjes meer geboren in Pools dorpje

Bizar. In een Pools dorpje genaamd Miejsce Odrzanskie zijn al 10 jaar geen jongetjes meer geboren.

 

Jongetjes vs. meisjes

Niet dat er wel aan de lopende band meisjes werden geboren, dat ook weer niet (en niet dat het een dichtbevolkt dorp is: er wonen slechts 272 mensen) Maar toch… Er zijn om precies te zijn 12 meisjes geboren in de afgelopen 10 jaar. 12 meisjes op 0 jongens… toch vreemd?!

Zeker als je je bedenkt dat er wereldwijd meer jongetjes dan meisjes geboren worden (waarover meer in dit artikel).

 

Een raadsel

En niemand weet waarom er geen jongetjes geboren worden. Wetenschappers hebben zich er al over gebogen, maar kunnen geen verklaring vinden. Burgemeester Krystyna Zykziak snapt het ook niet. „Misschien zit er iets in het water”, zegt ze als grap in The Sun (Britse krant). Hoewel het waarschijnlijker lijkt dat het specifieke dieet dat de inwoners volgens een reden kan zijn. Ze eten in het dorp namelijk nogal calciumrijke voeding. Vooral veel kaas en melkproducten. (En dat voeding van invloed kan zijn op geslachtsbepaling

 

Vrouwen in de meerderheid

„In de hogere leeftijdscategorieën zijn vrouwen altijd al in de meerderheid geweest. Ze leven nu eenmaal langer. Maar nu hebben we onder een bepaalde leeftijd helemaal geen mannen meer.” Aldus de burgemeester (ook een vrouw trouwens).

Mannen trekken weg uit het dorp om ergens anders werk te vinden. Ook daarom blijven vrouwen achter en in de meerderheid.

Het dorp staat te springen om jongetjes… de meisjes vooral waarschijnlijk 😉 Daarom heeft het districtsbestuur een beloning uitgeloofd voor het eerste koppel dat een jongetje ter wereld brengt.

 

Grappig detail

Er heerst inmiddels zo’n bijgelovig idee over het dorp dat het zelfs stellen trekt die een enorm grote dochterswens hebben. Zij hopen dat een verblijf in het dorp (in combinatie met de daad) zal lijden tot bevruchting in de vorm van van een meisje.

 

Bron: Telegraaf

 

Reageer op artikel:
Al 10 jaar geen jongetjes meer geboren in Pools dorpje
Sluiten