Geboren op een feestdag

Best bijzonder om geboren te worden op een feestdag.

 

5 december

Ons laatste kindje was uitgerekend op 5 december. Zeg maar precies de dag dat je niet hoopt dat je kindje geboren wordt, op een feestdag. Onze zoon werd drie weken te vroeg geboren, dus wij zaten ‘goed’. Maar hoe ‘erg’ is het nou echt om op een feestdag te bevallen of jarig te zijn? Wij gingen op onderzoek uit:

 

Jarig met Kerst

Sanne (37): Ik ben geboren – en dus jarig – op tweede kerstdag. Vroeger als kind vond ik dat heel vervelend, want op die dag had je niet echt het gevoel jarig te zijn. Ook kreeg ik vaak genoeg te horen dat ik voor Sinterklaas en kerst geen grote kado’s zou krijgen, want ik was natuurlijk ook al jarig met kerst. Inmiddels is tweede kerstdag een vaste dag voor vrienden en familie dat er bij ons thuis een kerst/verjaardagsborrel is. Komt voor velen goed uit, want zij zijn dan ‘van de straat’ en ik heb toch het gevoel een beetje jarig te zijn. Eigenlijk vind ik het wel leuk om die dag jarig te zijn.

 

Oud…

Amber (22): Ik ben jarig op 31 december samen met mijn tweelingzus. Ik geef niet heel veel om mijn verjaardag, maar ik vind het wel jammer dat eigenlijk al mijn vrienden weg zijn met oud en nieuw of die dag bij hun familie moeten zijn. Het draait die dag eigenlijk om vuurwerk, oliebollen en champagne en mijn verjaardag is bijzaak. Afgelopen jaar heb ik een uitgebreide lunch gegeven, dat was wel heel leuk. Nu je ouder wordt is het natuurlijk minder belangrijk, maar vroeger vond ik het jammer om niet te kunnen uitdelen in de klas op mijn verjaardag.

 

… & Nieuw

Steve (27): Ik ben jarig op 1 januari. De dag dat iedereen weer serieus aan de bak wil. Op dieet, maand geen alcohol, goede voornemens. Nee, het is niet een dag op iets te vieren. Gelukkig is het twaalf-uurmoment op de 31e dan wel weer heel leuk en voel ik me extra jarig.

 

Geboortedatum beïnvloeden?

Zelf de bevalling op gang brengen

Reageer op artikel:
Geboren op een feestdag
Sluiten