Redactie
Redactie Baby 14 apr 2019

Geboortedatum beïnvloeden vanwege een gekke uitgerekende datum?

Geboortedatum beïnvloeden vanwege een gekke uitgerekende datum?

Het grootste gedeelte van de baby’s worden NIET op de uitgerekende datum geboren, maar het geeft natuurlijk wel een indicatie van wanneer je hummeltje ongeveer wordt geboren. Doorgaans vinden ouders het niet leuk als hun baby op een feestdag wordt geboren.

Niemand komt op de dag zelf

De reden waarom mensen het niet leuk vinden als hun kind met kerstmis, oud en nieuw, Pasen, sinterklaas of bijvoorbeeld 1 april wordt geboren is dat hun kind dan zowel niet echt jarig is op zo’n dag, omdat men met andere dingen bezig is, veel mensen niet op je verjaardag zullen kunnen komen, maar qua kadootjes is het ook nadelig. Ben je op 5 december geboren, dan zul je van Sinterklaas kadootjes krijgen en wat van je ouders, maar je komt er zeker slechter van af dan als je op 5 juni was geboren.

Bevallen op vrijdag de dertiende?

Geboortedatum beïnvloeden

We vroegen het aan een bekende verloskundige van ons of deze vraag haar wel eens is gesteld. Natuurlijk, was haar antwoord. Het komt veel en veel vaker voor dan wij denken. Mensen willen niet alleen NIET op een bepaalde dag bevallen, ze willen soms ook op een bepaalde dag wel bevallen. Mensen vinden het belangrijk als de hun kind een mooie geboortedatum hebben.

 Wat kan je zelf doen om de bevalling op gang te brengen?

De 13evan de maand

De meeste vragen en verzoeken gaan over de 13e. Dat vinden mensen nog steeds geen leuke dag om te bevallen. Allereerst vanwege bijgeloof dat er dan iets mis zou gaan, maar ook omdat ze het zielig vinden voor hun spruitje. Of er op deze verzoeken wordt ingegaan ligt eraan per persoon en situatie. Natuurlijk moet de baby voldragen zijn en gezond zijn, dan willen we heus wel een extra strippoging wagen. Maar staan er op dat moment meerdere vrouwen op knappen, dan doen we het liever niet uit angst voor onderbezetting.

Nu onze vraag aan jullie: zouden jullie de natuur een handje helpen als je op 1 april of 25 december bent uitgerekend?

 

 

Reageer op artikel:
Geboortedatum beïnvloeden vanwege een gekke uitgerekende datum?
Sluiten