Redactie
Redactie Geen categorie 24 jan 2019

Full-time werken maakt dat een slechte moeder?

Full-time werken maakt dat een slechte moeder?

Hier een vraag van een moeder van een kindje van 9 maanden. Ik werk al sinds mijn verlof vier dagen per week en Mila doet het helemaal prima op de crèche. Ze is wel moe als ik haar op haal en als ik haar in de ochtend weg breng heeft ze altijd dikke tranen, maar dat is voorbij als ik de deur dicht trek.

Nu heb ik een nieuwe baan aangeboden gekregen, echt mijn droombaan, maar de enige optie is full time – dat wil dus zeggen vijf dagen per week – werken. Ik vind het zelf eigenlijk te veel, maar deze baan wil ik echt wel heel graag. Niet alleen vanwege het financiële gedeelte, maar ook omdat het echt iets is wat ik graag wil.

‘Moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan’

Ik lees wel eens verhalen dat mensen oordelen over moeders die te veel werken. Moet ik me dit aantrekken of is dit persoonlijk? Mijn man werkt ook full time en is nog minder thuis dan ik. `

In de weekenden probeer ik zo veel mogelijk tijd met Mila door te brengen en knuffelen we elkaar helemaal gek.

We hadden eigenlijk plannen om al weer snel aan de tweede te beginnen, maar dat zie ik dan even niet zitten

 

Graag jullie advies wat te doen…

 

Lees ook:

Ik ben fulltime moeder, maakt mij dat een inval-oppas voor werkende ouders?

Reageer op artikel:
Full-time werken maakt dat een slechte moeder?
Sluiten