Redactie
Redactie Blog 22 mei 2018

Van het eten van de placenta tot penis-facials gemaakt van jonge voorhuidjes…

Van het eten van de placenta tot penis-facials gemaakt van jong voorhuidjes: hoe ver ga je voor looks en gezondheid?

 

Een tijdje geleden schreven we over het eten van de placenta en de zogenaamde gezondheidsvoordelen dat het eten van dit goedje zou opleveren. De placenta – of misschien is moederkoek in dit geval een appetijtelijkere naam – zou boordevol ijzer, vitamine B-12 en hormonen zitten en dit alles zou voor een ware gezondheidsboost kunnen zorgen. Zeker voor de kersverse moeder. Zo zou het minder kans geven op een postnatale depressie, het zou ervoor zorgen dat vrouwen sneller zouden herstellen van een bevalling, het zou vermoeidheid tegen kunnen gaan.
En niet alleen voor de pas bevallen vrouw zou het gezond zijn. Het zou kaalheid kunnen voorkomen, het zou kunnen helpen bij een klompvoetje, het zou kunnen helpen bij huidziekten, er zijn zelfs vrouwen die het eten omdat het onvruchtbaarheid tegen zou gaan… Een wondermiddel, zou je bijna denken. Te mooi om waar te zijn, zou je denken. En dat blijkt het ook te zijn…

 

Het kan blijkbaar allemaal niet gek genoeg, want vorige week was Sandra Bullock, de Amerikaanse actrice, in het nieuws. Zij gaf het geheim van haar eeuwig jeugdige, rimpelloze gezicht bloot: de zogenaamde ‘penis-facial’.

Niet dat er met een piemel in het gezicht geswaffeld wordt hoor, de facial heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze uitgevoerd wordt met een speciaal serum, het EGF-serum, gemaakt van stamcellen die zijn gekweekt uit de voorhuid van Koreaanse baby’s. Deze stamcellen worden vaak gebruikt om de huid te verlichten en te regenereren. Er wordt aangenomen dat ‘jonge’ stamcellen verouderingscellen activeren, waardoor ze meer collageen en rimpels produceren en zo zouden fijne lijntjes verdwijnen.

Korea heeft nou eenmaal een groot aanbod aan voorhuiden, aangezien het daar een gebruik is om jongetjes te besnijden. Vooral Zuid-Korea heeft een groot aantal stamcelbanken en de cellen die uit de voorhuidjes gehaald worden kunnen over de hele wereld worden geëxporteerd. En zo blijven Sandra Bullock, Cate Blanchett en zo nog wat Hollywood-sterren eeuwig jong.

 

Zó benieuwd wat er in de koppies van al die jongetjes omgaat als ze zich gaan realiseren waar hun voorhuidjes allemaal goed voor zijn… ☺

 

Meer lezen over het nut van stamcellen? Check dan ook deze artikelen.
Stamcellen uit melktanden bewaren.
Stamcellen uit de navelstreng bewaren of doneren.

De wezenlijke verschillen tussen jongens en meisjes

Reageer op artikel:
Van het eten van de placenta tot penis-facials gemaakt van jonge voorhuidjes…
Sluiten