Redactie
Redactie Baby 9 apr 2019

Eindelijk: luiers gerecycled

Eindelijk: luiers gerecycled

We weten allemaal hoeveel luiers er op een dag met kleine kinderen door heen gaan. Los van dat het handenvol geld kost, is het ook nog eens ontzettend slecht voor het milieu. Het luiermerk Pampers wil hier graag verandering in brengen en heeft actie ondernomen.

Pilot

Pampers is samen met het AEB (het Afval Energie bedrijf Amsterdam), TerraCycle en Fatersmart een samenwerking aangegaan om te kijken hoe het luierprobleem kan worden opgelost. Ze zijn in Amsterdam begonnen met een pilot om de luiers apart in te zamelen. Het doel van deze pilot is om gezinnen  met jonge kinderen na te laten denken wat er werkt voor hen qua afval scheiden.

Hier vind je mega aanbiedingen op luiers en doekjes

Speciale poepcontainers

In Amsterdam – Oost staan nu al een aantal weken speciale containers waar zo’n tweehonderd gezinnen hun luiers in moeten gooien, gedurende de pilot periode. Na deze periode gaan ze kijken of dit inderdaad haalbaar is. De poepcontainers staan in de buurt van kinderdagverblijven en via je app kan je kijken waar voor jou de dichtstbijzijnde container staat. Hoe lekker het ruikt in de buurt van deze containers, dan kunnen we jullie niet vertellen, maar een goed initiatief is het zeker. De gezinnen die meewerken aan de pilot ontvangen krijgen een speciale zak opgestuurd waar de luiers in gestopt mogen worden.

Goed voor het milieu

Een grove berekening op www.duurzaambedrijfsleven.nl zegt dat een kind gemiddeld 3,16 jaar ongeveer vier-en-een-halve pamper per dag draagt. Dat zou op 1 miljard luiertjes per jaar neerkomen. Dat is op zijn zachts gezegd niet weinig en dan te bedenken dat ze het nog laag inzetten. Mijn kinderen droegen en dragen zeker zeven van die dingen per dag.

Zindelijkheid: wanneer is je kindje er klaar voor en hoe krijg je het voor elkaar?

Iets gebeuren

Dat er iets moet gaan gebeuren aan het afval wat we hebben van 1 miljoen luiers. Laten we hopen dat de pilot een groot succes blijkt en dit de toekomst wordt!

12 manieren om geld te besparen op babyspullen

 

 

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Eindelijk: luiers gerecycled
Sluiten