Hebben jij en je partner een eigen bedkant? Kan zomaar van belang zijn…

Aan het denken gezet door een Tweet van Steve O’Rourke, een Ierse journalist, vragen we ons af: hebben jij en je partner allebei een eigen kant van het bed? Of wisselt het bij jullie per nacht?

 

Bedstrategie

Deze vraag leverde hier net een leuke discussie op. Nooit over nagedacht eigenlijk dat iedere avond van bedkant wisselen ook tot de mogelijkheden behoort, zo kwamen wij tot de conclusie. Sterker nog, wij houden ‘onze bedkant’ zelfs hoog als we bijvoorbeeld op vakantie zijn, uit logeren gaan, etc. Maar bij Steve en zijn vrouw is dat dus heel anders, en bij jullie dus wellicht ook.

Het gesprek tussen Steve en zijn collegae kwam zomaar op, maar leidde tot een leuk gespreksonderwerp. Niet bewust, maar blijkbaar kwam het ter sprake en vonden zijn collegae het maar raar dat Steve en zijn vrouw van kant wisselen gedurende de week. Hij had er ├╝berhaupt nooit bij stil gestaan dat dat vreemd was, dus gooide hij een tweet de wereld in om te pijlen hoe anderen hierover denken.

Hij zegt er wel nog het volgende over:

  1. De eerste in bed mag de kant kiezen
  2. Er is nooit onenigheid over geweest
  3. Ieder heeft zijn eigen kussen en die wisselen mee van kant
  4. Ze wisselen niet iedere nacht
  5. Zowel hij als zijn vrouw zijn geen aliens

 

Welke kant het best?

Nou hebben we wel eens gezegd dat wij een strategische kant-keuze volledig onderschrijven. Namelijk: kies de kant die het verst weg is van de deur, zeker als je kinderen hebt. Degene die aan de deur-kant slaapt is over het algemeen toch vaker de Sjaak met kindjes troosten, er even uit voor een vieze luier, nachtmerrie, ziekte, etc., vandaar.

 

Hoe dan ook zijn wij benieuwd: hebben jullie een eigen bedkant? Of wisselen jullie net als Steve en zijn vrouw af?

 

 

Reageer op artikel:
Hebben jij en je partner een eigen bedkant? Kan zomaar van belang zijn…
Sluiten