Je vergeeft het jezelf nooit! Doe een EHBO-cursus gericht op kinderen

Een EHBO-cursus gericht op kinderen kan levens redden. Wist je dat de meeste ongelukken met kinderen in huis gebeuren? In de keuken om precies te zien. Vaak gaat het goed, soms gaat het maar net goed en een enkele keer gaat het echt mis. Auteurs Noor, Nina en Marieke hebben zelf met hun in totaal 10 kinderen vaak genoeg hun hart vastgehouden. En helaas hebben ook zij net iets vaker dan hun lief was bij de huisarts gezeten. Of erger nog, bij de spoedeisende hulp. 

 

Voorkomen is beter dan genezen

Gelukkig kun je als ouder al veel voorkomen: snijd een druif of cherrytomaat altijd in de lengte doormidden (lees hier over de 10 voedingsproducten waarin kinderen makkelijk kunnen stikken), neem je kind niet achterop de fiets zonder kinderzitje (want voetje tussen spaak), zorg voor standaard een zak diepvries-doperwtjes in je vriezer en zorg dat je huis (badkamer, keuken, etc) veilig is voor je baby, dreumes, peuter, kleuter of welke leeftijd dan ook…

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Maar toch, een ongeluk zit in een klein hoekje en erger kan voorkomen worden door op de juiste manier te handelen. Nina, Noor en Marieke, hebben een compleet boek geschreven voor eerste hulp bij ongelukken en kwalen bij kinderen: BUSKRUIT met EHBO. Dit alles in opdracht van en in samenwerking met Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO en nagelezen door (kinder)artsen.

Wij als ervaren moeders weten dat je iedere minuut van de dag kunt gebruiken en daarom hebben wij een EHBO-cursus op maat voor jullie samengesteld. Een van onze leuke gediplomeerde, gecertificeerde collega’s van KNV-EHBO komt bij jullie aan huis voor een cursus op maat. Terwijl jullie kindje lekker ligt te slapen, worden jullie de belangrijkste EHBO beginselen bijgebracht. Je kunt vragen wat je maar wilt. En dat voor een allervriendelijkst prijsje. Lees er hier alles over: de BUSKRUIT met EHBO-cursus.

 

Pijntjes, kwaaltjes en ongelukjes

En dan is er dus ook het boek. BUSKRUIT met EHBO. Van schaafwond tot verstikking, van oorontsteking tot kinderziekte, van hapje kerstster tot tekenbeet, van eczeem tot elektriciteitsletsel… Al het mogelijk lichamelijk ongemak of letsel komt aan bod. Beschreven wordt hoe je het kunt herkennen, hoe je moet handelen en – indien mogelijk – hoe je het kunt voorkomen. Met als doel dat deze informatie het verschil kan maken. Of liever gezegd, dat ouders zelf het verschil kunnen maken.

 

EHBO bij baby’s en kinderen

Alles wat je als ouder moet weten bij ziekte en pijn, groot of klein… Weet wat je moet doen: een onmisbaar EHBO-boek voor elk gezin! BUSKRUIT met EHBO vind je hier.

 

 

Reageer op artikel:
Je vergeeft het jezelf nooit! Doe een EHBO-cursus gericht op kinderen
Sluiten