Ogentest onvoldoende

Een tijdje geleden moest ik met mijn jongste naar het consultatiebureau. Nou heb ik er inmiddels al heel wat bezoekjes op zitten met hem (en de andere twee kids) dus het leek een zoveelste standaard bezoekje te worden. Het tegendeel bleek.
De ogentest ging namelijk tot op zekere hoogte goed, maar bij de laatste regel was het overduidelijk dat mijn zoon zat te gokken, daar waar hij het zeer achterhaalde plaatje van de klok had moeten herkennen zag hij ‘een kopje thee’ en daar waar de auto toch echt het enige goede antwoord was zag hij ‘Madelief’ (zo heet onze poes).  Nou zou het kunnen zijn dat hij er genoeg van had, wat ook vaak voorkomt, vooral bij jongetjes, maar ik moet toegeven dat hij zijn best leek te doen.
Een maandje later probeerden we het nog een keer en exact hetzelfde gebeurde: door naar de afdeling oogheelkunde in het ziekenhuis. Pasje maken, naar de wc, in de wachtkamer wachten, nog een keer naar de wc, weer terug naar de wachtkamer en we waren aan de beurt. De dokter was erg aardig en mijn zoon deed wederom netjes zijn best. Ook nu weer werd het gokken bij de laatste regel en dus zou hij druppeltjes in zijn ogen krijgen die 40 minuten moesten intrekken. De oogspieren werden zo even ‘stil gelegd’ zodat hij niet kon focussen en zodoende kunnen zijn ogen goed gemeten worden. Best een gek gezicht want de pupillen worden bijna net zo groot als de iris! Veraf kon hij nog steeds normaal zien, alleen dichtbij wordt het dan erg wazig en dit is gelukkig ‘s avonds weer over. Wederom naar de wachtkamer en naar de wc en na 40 minuten kwam uit de test dat hij inderdaad een bril nodig heeft. Bijna alle jonge kinderen hebben rond de +1,5, maar mijn zoon bleek rond de +3,5 te hebben. Meteen maar een bril uitgezocht en duur dat die dingen zijn! Zie hier het resultaat uit 20 verschillende brillen…ik vind het wat minder, mijn man ook, zijn zussen ook, maar mijn zoon is dolgelukkig!
Reageer op artikel:
Ogentest onvoldoende
Sluiten