Redactie
Redactie Geen categorie 20 nov 2019

Eerste kind kost ouders het meeste geld

Dat kinderen geld kosten, en dat een behoorlijk prijskaartje kan zijn, dat wist je natuurlijk wel. Maar wist je ook dat de eerste het meeste kost?

 

De eerste is de duurste

Het is maar goed ook dat het zo werkt, want anders zouden veel mensen het bij een kindje houden.
Het eerste kindje kost over het algemeen de ouders meer geld dan nummer twee, drie, vier, etc. Ben je zwanger van de eerste dan zul je alles moeten aanschaffen. En of je dat nou tweedehands doet of nieuw: het blijft een aankoop.

Dochters kosten ouders meer geld dan zoons

 

Uitzet

Denk aan zwangerschapskleren, borstvoedingsbeha’s, kolfapparaat, Maxi Cosi, wieg, commode, box, kleertjes, wipper, hydrofielluiers, badje, speeltjes, kinderwagen… Alle soorten prullaria die je wordt aangesmeerd (en waarbij je bij nr. 2 echt niet meer intrapt). Alle beschuit met muisjes en koffietjes …(bij nummer twee of meer komen veel minder mensen op bezoek, ze geloven het vaak wel).

Klik hier overigens voor een uitzet die er wél van A tot Z toe doet.

 

Doorgevertjes en tweedehandsjes

Komt er een tweede dan kun je een groot gedeelte van je eerste komt opnieuw gebruiken. En als je niet helemaal los bent gegaan op blauw of roze dan kunnen zelfs de kleertjes ook opnieuw worden gebruikt. … Als niet de een in de winter is geboren en de ander in de zomer… Maar rompertjes en boxpakjes kunnen altijd worden doorgegeven.
Het is maar goed ook dat de eerste het duurste is, want dan zijn de ouders nog vol goede moed. Én zijn ze allang blij dat er een kindje aan komt dus zich nog niet bewust van alle slapeloze nachten die er aan zitten te komen.

 

Minder inkomsten

Wat wél vaak het geval is bij de komst van een tweede of na de eerste: de moeder (meestal) of vader besluit minder te gaan werken of zelfs te stoppen. Opwerken tegen de kosten van de crèche is bijna kansloos en het wordt ook steeds zwaarder met meer kinderen. Dus het kan dat jullie wel (een stuk) inkomen mislopen.

Uiteindelijk moet het krijgen van kinderen een besluit zijn vanuit liefde en niet vanuit financieel oogpunt.
Maar… allen die hun partner nog willen overhalen voor (nog) een kindje… misschien helpt het 😉

 

Hoe kun je besparen?

Om te besparen hebben we wel een paar geldbesparende handige Baby Hacks voor je.

Alleen maar zonen krijgen, ook een gelsbesparende methode 😉

Zoveel kost je eerste kind je gemiddeld per jaar…. en zoveel kost in een kind in het totaal

Geniet er maar van. Kinderen worden niet voor niets je meest waardevolle bezit genoemd!

 

Homostel moet baby 2 weken na de geboorte afstaan

Reageer op artikel:
Eerste kind kost ouders het meeste geld
Sluiten