Je eerste avond uit na de bevalling. Wat staat je te wachten? Tips & Trics.

Je eerste avond uit na de bevalling. Wat staat je te wachten? Tips & Tricks.

 

Maanden heb je ernaar uitgekeken. Na 9 maanden alcohol-onthouding, bank-hangen, misselijk zijn, moe zijn, groeiende zijn en bezeten door hormonen ben je er helemaal klaar voor: je eerste avond uit met vriendinnen.

Woohooh! Party-time! Party Hardy! … Of hoe zat het eigenlijk ook alweer…

Om je verwachtingen te managen hebben we wat valkuilen, weetjes en nuttige tips voor je op een rijtje gezet. Dan weet je wat je te wachten staat en maak je de avond gegarandeerd tot een groot succes.

  1. Het feest begint natuurlijk al bij de mentale voorbereiding. Wat doe je aan, haar in de krullers, make-up wordt weer uit de kastjes getrokken. En ook al denk je ‘Potverdrie, dat truitje flatteerde toch beter in het pre-babytijdperk en mijn wallen zijn nooit erger geweest’ het zit alleen tussen je oren, want je ogen stralen en je hebt de glow van een pas-geworden moeder, en dát is wat andere mensen zien.
  2. En dan, als je op het punt van vertrekken staat, slaat de gezonde spanning toe. Heb ik alle instructies omtrent de baby goed overgebracht? Flessen klaargezet? Gekolfde melk goed ontdooid? Laat het los: je kindje gaat deze avond hoe dan ook overleven met dank aan de liefdevolle zorg van je partner of de oppas. Hop, hop, snel de deur uit: de G&T’s staan op je te wachten!
  3. Over G&T’s gesproken – of welk drankje er dan ook naar jou staat te lonken – die zullen na al die maanden onthouding alsmede de adrenaline die door je lichaam giert nóg beter smaken dan in je herinnering. En laat daar nou net het gevaar in zitten. Je bent niets meer gewend, dus die heerlijke, gevaarlijke drankjes stijgen linea recta naar je hoofd. De ‘regel’ is: tegenover een drankje met alcohol staat 1 vol glas water. Voor je eigen bestwil.
  4. Na 20 minuten op hakken staan, zak je door je hoeven. Of het nou vanwege die paar extra kilo’s is die je nog met je meezeult, vanwege de alcohol of vanwege de oververmoeidheid die je gratis bij een kindje krijgt, lang op je benen staan en bar-hangen is geen vanzelfsprekendheid meer. Dus, zoek een leuke bar of restaurant waar je ook gezellig kunt zitten. Zittend hou je het langer vol.
  5. Wil je de avond met leuke selfies vastleggen maar tegelijkertijd niet te sterk geconfronteerd worden met je gezicht dat nog in de kreukels ligt, dan is de oplossing een goede selfie-app die ervoor zorgt dat Doutzen Kroes verbleekt bij jouw prachtige, schilderachtig gezicht. You Came Make-up is zo een app. Je gelooft je eigen ogen niet.
  6. Geef je nog borstvoeding, vergeet dan vooral niet een extra setje pads mee te nemen. Anders zou je avond nog wel eens vroegtijdig kunnen eindigen. En dat zou zonde zijn.
  7. 22:00 uur is de nieuwe 02:00 uur. Daarmee bedoelen we: het kan zomaar zijn dat je om 22:00 uur al instort. Denk dan maar zo: je kunt beter een paar uur optimaal genieten en op het hoogtepunt vertrekken dan een avond uitzitten terwijl je brein al is ingedut en je er eigenlijk alleen nog voor spek en bonen bij zit.
  8. Sowieso doe je er verstandig aan alvast met je partner kort te sluiten dat hij degene is die ochtendbeurt heeft de dag na jouw stapavond. Zo kun jij heerlijk nagenieten en bijkomen met dank aan wat extra uurtjes slaap. Geloof ons, dit is niet alleen fijn voor jou, maar uieindelijk een win-win-situatie voor de hele fam. Niemand is gebaat bij een door oververmoeidheid en kater getroffen, chagrijnig persoon om zich heen.
  9. En zorg ervoor dat er een lekker stevig ontbijt in huis is: eieren en spek, vers geperste sinaasappelsap. Dat beperkt de schade. Enigszins.

Heb een fijn avondje!

 

Meer lezen over die eerste stap-avond? Mama Mandy vertelt over haar eerste avond uit.

Reageer op artikel:
Je eerste avond uit na de bevalling. Wat staat je te wachten? Tips & Trics.
Sluiten