Een ‘teken’-lesje

Neten, luizen, vlooien, ik ben ze de afgelopen jaren hier in huis regelmatig tegengekomen en hoe ranzig ik die beesten ook vind, ze krijgen me niet meer op de kast.

We hebben alles in huis: neten-en luizenshampoo, luizenspray, foam om de neten er makkelijk uit te kammen, luizenkammen, elektrische luizen- en netenkam, preventieve antiluizenspray, biologische luizenshampoo, haarlak (schijnt ook preventief te werken) en verder mijn enorme gebrande ogen op deze vieze beestjes.

Zo zat mijn dochter gister in bad en riep me dat ze ‘iets geks’ voelde op of in haar haar arm. Natuurlijk ging ik meteen kijken, maar stiekem dacht ik dat het een van haar enorme goed werkend treuzeltechniekjes was om het naar-bed-gaan-proces weer een beetje te kunnen uitstellen.

teek

testToen ik haar arm goed bekeek zag ik meteen dat er inderdaad ‘iets’ in haar arm zat en dit had enorm veel weg van een teek. Wel een ienie-mini-teek, maar toch. Gadver! Je hoort er zo veel over en je weet natuurlijk de gevaren van de ziekte van Lyme die je van een besmette teek kunt krijgen, dus dit kleine beestje zorgde toch wel voor een beetje paniek. Manlief die gelukkig thuis was vond dat ik op dit mini-beestje reageerde alsof m’n dochter in een bad vol piranha’s zat, maar ja, dat is misschien het verschil tussen vaders en moeders. Hij -de held van de dag- heeft het voor elkaar gekregen om dit kleine beestje compleet met alle pootjes (en vooral: de kop) eruit te krijgen en het teekje kreeg een logeerplek in een leeg potje dagcrème van mij. Ik had namelijk weleens gehoord van een teek-thuis-test. Aangezien het nu avond was moest de teek nog even op zijn test wachten. De volgende ochtend heb ik bij de apotheek een thuis-test gehaald. Manlief en ik hingen samen boven deze test. Je moest de teek een beetje verpulveren, er een paar druppeltjes van een spulletje bij doen en van dat totaalsoepje moesten we een paar druppels in de teek-test doen. Deze teek-test lijkt trouwens enorm op zo’n oude vertrouwde zwangerschapstest, het enige verschil is dat wij nu enorm hoopten op een negatieve uitslag in plaats van een positieve.

uitslagNa een paar minuutjes kregen we de uitslag. NEGATIEF!! Gelukkig. En vanaf nu nóg beter checken nadat ze buiten hebben gespeeld. Deze teek was echt zo klein, die zou je makkelijk verward kunnen hebben met een moedervlekje. Wij zijn gewaarschuwd!

Reageer op artikel:
Een ‘teken’-lesje
Sluiten