Dochters kosten ouders meer geld dan zoons

Dochters kosten ouders meer geld dan zoons

 

Dat kinderen duur zijn, dat wisten we al. Van foetus tot baan gemiddeld 110.000 euro.

1 1 0 . 0 0 0 E U R O !!!????

Gelukkig maar dat we als ouders dit bedrag niet in 1 x op hoeven te hoesten. Dan zouden er vast en zeker nog maar weinig nieuwe kinderen bij komen op deze wereld.

 

En wat blijkt nu (uit Brits onderzoek): dochters zijn ook nog eens aanzienlijk duurder dan zoons. En dan hebben we het niet over een paar euri. Nee, we hebben het over een totaalbedrag van 35.000 euro (van o tot een leeftijd van 18 jaar). Dat is schrikken hè!?

 

Waar al dat extra geld naartoe gaat?

Het wordt voornamelijk besteed aan kleding. Er wordt door ouders veel meer geld uitgegeven aan kleding voor dochters dan dat ouders van zoons uitgeven aan hun jongens (dat geldt zowel voor hele jonge meisjes als voor de pubers).

Make-up, parfummetjes, lippenglossjes… ook allemaal money-magnets waar een jongensouder nooit geld aan zal hoeven uitgeven.

Kinderfeestjes: er blijkt meer geld uitgegeven te worden aan meisjesfeestjes dan aan jongensfeestje. Daar tegenover staat dat jongens wel weer net wat duurdere cadeaus krijgen voor hun verjaardag dan meisjes. Dat dan weer wel.

Maar die ene plus voor jongens wordt dan weer teniet gedaan door het feit dat meisjes weer veel meer kosten ten aanzien van gadgets en juwelen.

 

Eigenlijk het enige waarop jongens relatief hoger scoren dan meisjes in de kostenlijst is het feit dat zij al eerder meer zakgeld krijgen. Waarschijnlijk omdat ze er eerder om vragen en daarin wat mondiger zijn.

 

Als ik uit eigen ervaring mag spreken, wil ik graag nog een extra kostenpost voor jongens aan bovenstaand rijtje toevoegen. Ik denk namelijk zeker te weten dat zoons ook wat duurder zijn op gebied van sloperijtjes. Kapotte iPads, kapot speelgoed, een voetbal door de ruit; dat soort werk. Of spreek ik nu teveel in mijn eigen straatje en is dat een typisch geval van n=1…?

Reageer op artikel:
Dochters kosten ouders meer geld dan zoons
Sluiten